Hlavní obsah
Knihy a literatura

Erotické romány nad kterými budete protáčet oči, ale náramně si je užijete

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay.com

Už je to více jak deset let, kdy vyšla kniha 50 odstínů šedi a rozpoutala tak trochu revoluci v erotických románech.

Článek

Do té doby si většina čtenářů pod pojmem erotiky v knihách představila klasickou červenou knihovnu, kdy nějakou hraběnku plení divoch.

Od té doby uplynulo už hodně vody a nyní není výjimkou, že se explicitní sexuální scény dávají do všech možných žánrů. Ve fantasy se dočtete o preferencích víl, ale i vlkodlaků nebo upírů. Ve sci-fi se proplétají různí mimozemšťani a v žánru romantiky… to prostě dělá každý s každým.

A jak už to bývá, oblíbená čtenářská kombinace je humor a erotika. Není se proto čemu divit, že jsou na vzestupu takzvané romantické komedie. Odehrávají se v kancelářích, na dovolených, předstírají se vztahy nebo naopak se pár nejdřív nenávidí a pak se vášnivě miluje.

Samotný příběh je většinou upozaděn a je velmi předvídatelný, zato vtipné scény střídá erotika a zas a znovu pořád dokola. Přidejte na konci trochu klišé a máte zhruba představu, jak taková kniha asi vypadá.

Nejednoho napadne, proč to pořád čtenáři hltají?

Protože je to prostě zábava. Vypnutí všech starostí běžného života. Pohádka pro dospělé. Trocha toho vzrušení. Nemusíte nad ničím přemýšlet a kolikrát se i zasmějete.

A přesně takové jsou romány Jeho banán nebo Můj klenot. Je to postavené na hlavu, mnohdy absurdní a někdy je ten humor až hraniční, že nevíte, jestli se ještě pořád smát, nebo jen vrtět nevěřícně hlavou. Knížky budete mít přečtené za pár hodin a skvěle se u nich pobavíte a odpočinete.

Foto: databazeknih.cz

Obálka knihy Můj klenot

Můj klenot i Jeho banán já osobně řadím do úplných oddechovek, určitě ale najdete i mnohem sofistikovanější knihy, kde jsou rovněž erotické scény, ale mnohem vkusněji zakomponované. Nebo vás víc berou víly? Tak zkuste sérii dvorů od S. J. Maas.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz