Hlavní obsah
Lidé a společnost

Fenomén Agáta Hanychová. Dřív česká Paris Hilton, dnes skoro Kim Kardashian

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Agáta Hanychová

V České republice asi neexistuje nikdo, kdo by jméno Agáta Hanychová neznal. Na hlavní stránce vyhledávače Seznamu se objevuje skoro denně. Čím to je, že její život zajímá tolik lidí?

Článek

I jako trojnásobná matka je Agáta Hanychová živel, který zkrátka nenudí. Přezdívalo se jí česká Paris Hilton, ne kvůli tomu, že by Agáta byla nějaká závratně bohatá dědička, ale proto, že byla rovněž považovaná za „profesionální celebritu“.

Když člověk zaloví v internetové historii, najde o ní třeba i článek z roku 2008 s názvem, který by už dnes byl považován za nehorázný body shaming: Česká Paris Hilton tloustne. Agáto, co ta stehna?! Není divu, že si Agáta dodnes až úzkostlivě hlídá váhu, takové články ji zkrátka musely poznamenat.

Image rebelské missky je dávno pryč, ale Agáta stále táhne. A proto se z ní stal pomalu Horst Fuchs českého Instagramu. Nutno dodat, že dcera herečky Veroniky Žilkové se o své sledující „holčičky“, jak jim říká, stará. Ukazuje jim detaily ze svého života, zařizuje jim slevy na produkty a pořádá živá vysílání, kde neúnavně odpovídá na všetečné otázky.

Obchodnice se slávou

Profesionální celebritou je Agáta pořád, ale až s instagramovým boomem ji tohle povolání začalo pořádně živit. Už se nemusí trmácet na večírky, ani se tolik kamarádit s bulvárními novináři. Po ročním vztahu s Jaromírem Soukupem a staronovém vztahu s Mirkem Dopitou se Agátino jméno googlí o sto šest a bulvární články, kde se řeší ona, vychází snad denně.

Agátiny vztahy a její rodina zkrátka zajímá značnou část české populace. Kdyby měly ženy v její rodině reality show, byly by naší verzí Kardashianek. Nejen Agáta a Veronika, ale už i osmnáctiletá Kordula přitahuje pozornost sledujících. Agáta je ale - stejně jako Kim Kardashian - vůdkyní klanu a podnikatelkou, která vždycky uměla zpeněžit svou slávu.

Agáta má navíc jednu superschopnost. Všem těm svým sledujícím maminám připomíná, že i ony byly kdysi rebelky z diskoték, a že i když už je dneska všechno jinak, můžou se mít fajn. Jejich život taky může být o trochu větší zábava a s Agátiným slevovým kódem si můžou dovolit alespoň něco z toho, co má ona. Agáta baví a vydělává.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz