Hlavní obsah
Umění a zábava

Hit letošních Vánoc? Filmu Wonka chce i Kamil Fila dát skoro 100 %

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Maximilian Bühn, Wikimedia Commons, Creative Commons Attribution-Share Alike 4.0

Zapomeňte na Lásku nebeskou nebo Grinche. Nový film Wonka, který má premiéru v kinech 14.prosince, bude zřejmě tou pravou podívanou ve vánočním čase.

Článek

Moc jsem tomu nevěřil, ale Wonka je nejlepší vánoční film za dlouhou dobu. Instant classic, čirá dokonalost, radost, poezie a fantazie. Nadšení, dojetí, přiblblý úsměv na tváři většinu času promítání. Skoro bych neváhal dát tomu 100 %,“ napsal kritik Kamil Fila na svůj profil na Facebooku.

Byl to kritikův nadšený výkřik na sociálních sítích, ne plnohodnotná psaná recenze, ale význam to samozřejmě má. Už jen proto, že kritici tak často nejásají.

Film Wonka, tentokrát jako muzikál, je založen na postavě knihy „Karlík a továrna na čokoládu“, populární dětské knihy Roalda Dahla. Nový film je o Willy Wonkovi, který se s očima dokořán ocitne v centru světa čokolády, nemá nic než pár mincí v kapse a plný klobouk snů – jedním z nich je otevřít si vlastní čokoládovnu, která by se vyrovnala největším čokoládovnám světa.

Film je tedy o tom, co bylo předtím, než se z Wonky stal excentrický továrník. Roli mladého Wonky získal vždy okouzlující Timothée Chalamet, kterému se prý během natáčení několikrát udělalo zle kvůli množství sladkostí, které musel sníst.

Film bude sladký jak vánoční cukroví, ale kritikům, zdá se, špatně není.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz