Hlavní obsah

La Palma: Skrytý ráj pro milovníky přírody, dobrodružství a hvězd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Purple Mag/stablediffusionweb.com

La Palma, zvaná také „La Isla Bonita“ neboli Krásný ostrov, je skutečným klenotem mezi Kanárskými ostrovy. Tento ostrov v sobě skrývá fascinující kontrasty od hlubokých modrých oceánů po zelené lesy a černé vulkanické pláže.

Článek

Díky jeho unikátní přírodě byl celý ostrov prohlášen za biosférickou rezervaci UNESCO. La Palma nabízí jedinečné spojení s přírodou, od pěší turistiky po pozorování hvězd. Zde je pár doporučení od cestovatelů, kteří ostrov již navštívili a zamilovali si jeho krásu.

Vyhlídky a přírodní krásy

Petra, nadšená milovnice přírody, doporučuje vyhlídku Mirador Cueva del Canga na severu ostrova: „Z této lokality se naskýtá dechberoucí výhled na dvě majestátní soutěsky, které podtrhují drsnou krásu La Palmy.“

Pro milovníky barevných přírodních scenerií je nezbytné navštívit Volcán de Martin, který Josef popisuje jako fascinující místo plné barev. Nachází se na trase známé jako Stezka vulkánů (Ruta de los Volcanes), což je zážitek, který by si neměl nechat ujít žádný turista.

Obchody a lokální produkty

V hlavním městě Santa Cruz de La Palma našla cestovatelka Alina útulné náměstíčko plné života, kde se místní scházejí a děti si hrají. Atmosféra těchto míst je pravým odrazem pohostinnosti ostrova. Nomád Tomáš zase doporučuje navštívit solná pole Salinas de Fuencaliente na jihu ostrova, kde si můžete zakoupit místní sůl jako suvenýr nebo ochutnávku místních specialit.

Přírodní bazény a relaxace

Na severu ostrova se nachází Piscinas de La Fajana, tři přírodní bazény, které jsou mezi návštěvníky velmi oblíbené. Aneta a Petr zmiňují, že kromě krásného prostředí jsou zde k dispozici i praktické vybavení jako sprchy, toalety a velké parkoviště.

Počasí a praktické tipy

Tereza radí přibalit si lehkou bundu, protože počasí na La Palmě je velmi proměnlivé. Rozdíly v teplotách mohou být výrazné nejen mezi různými regiony, ale i v různých nadmořských výškách.

Pozorování hvězd

La Palma je také jedním z nejlepších míst na světě pro pozorování hvězd díky své poloze a čistému vzduchu. Noční obloha nad ostrovem je skvělou příležitostí pro všechny, kteří se chtějí pokochat hvězdným nebem bez rušivého světelného znečištění.

Přírodní parky a turistické trasy

Pro ty, kteří touží po aktivním odpočinku, nabízí La Palma rozmanité turistické trasy. Přírodní park Caldera de Taburiente, umístěný ve velkém sopečném kráteru, je srdcem ostrova a místo, kde můžete vystoupat až k Roque de los Muchachos, nejvyššímu bodu ostrova.

La Palma je ideálním místem pro každého, kdo hledá únik od každodenního shonu a chce prožít nezapomenutelné chvíle spojené s přírodou. Ostrov neustále fascinuje návštěvníky svou divokou a nezkrotnou krásou a nabízí skvělé příležitosti pro objevování i odpočinek.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz