Hlavní obsah
Móda a trendy

Pamela Anderson bez make-upu na přehlídce. „Nahá tvář“ je nový trend

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Darren Stone, Wikimedia Commons,CC BY-SA 2.0

Pamela Anderson na podzimním týdnu módy v Paříži ukázala nenalíčenou tvář a budila tím víc pozornosti než kdokoliv jiný. Prý to nebyl promyšlený tah, ale přitom naskočila na nový trend.

Článek

Se svým naivně jemným hláskem pouští Pamela kameramana z pařížského časopisu Vogue do hotelového pokoje a vysvětluje, že ji napadlo, že nechce soutěžit s oblečením, které si vezme na sebe, a proto si nebude líčit obličej. Přitom snad nikdo nepsal o jejím oblečení poté, co vyšla do společnosti s „nahou tváří.“

Do médií „obnažená“ Pamela mluvila o sebepřijetí a umění stárnout. „Nesnažit se být nejhezčí dívka v místnosti je taková svoboda,“ popisuje a dává si na sebe jen hydratační krém. Nutno dodat, že ve svých 56 letech má skvělou pleť, která jí září už jen díky tomu, že má tvář obklopenou záplavou světle blonďatých vlasů. Navíc žádné pigmentové skvrny, minimum vrásek. V určitém smyslu si svoje make-up free hrdinství může dovolit.

Moje máma mi říkala, že od určitého věku na sobě nebudu chtít make-up a měla pravdu,“ říká Pamela s úsměvem.

Mnoho žen si mohlo make-up free život vyzkoušet během covidových lockdownů. Seděly doma a make-up prostě nepotřebovaly a zjistily, že jim patlání vrstev make-upu na pokožku úplně nevyhovuje.

Možná proto se zrodil trend, který teď letí na TikToku - trochu paradoxní #nomakeuplook. Trik spočívá v tom, že se žena namaluje tak, že to téměř vypadá, že žádná líčidla nepoužila. Důležité je zdůraznění obličejových rysů a přirozené krásy. Ovšem za použití mnoha různých produktů, takže celý kosmetický průmysl může být v pohodě.

Alespoň zatím.

I tak totiž přibývá žen, které to myslí vážně - stejně jako Pamela. Dočkáme se brzy dalších odvážlivkyň, které se budou chtít osvobodit od diktátu krásy, jenž ať chceme nebo ne, světu pořád vládne? Doufejme.

mm

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Líčení podle celebrit

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz