Hlavní obsah
Umění a zábava

Smrt Diany a objeví se i Kate. Poslední Koruna bude bouřlivá, jak jen to jde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: John Mathew Smith, Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic

Poslední sezóna seriálu Koruna (The Crown) bude mít premiéru ve dvou částech. První část Netflix odvysílá 16. listopadu, druhou pak 14. prosince.

Článek

Dominic West, který hraje prince Charlese, se v rozhovoru pro magazín Deadline svěřil, že šestá série bude „tak bouřlivá, jak jen to jde“, protože se zaměří na tragickou nehodu princezny Diany.

Původně ale měl seriál s pátou sérií skončit. Nakonec se ale tvůrci rozhodli pro další. „Když jsme začali diskutovat o ději páté série, brzy se ukázalo, že abychom učinili zadost bohatosti a komplexnosti příběhu, měli bychom se vrátit k původnímu plánu a natočit šest sérií,“ řekl britský scenárista Peter Morgan pro Hollywood Reporter.

V poslední sérii oblíbeného seriálu se objeví princové Harry a William ve dvou podobách, mladší a starší. Dianu - stejně jako v předchozí sérii - hraje Elizabeth Debicki, která je princezně z Walesu neuvěřitelně podobná.

Šestá sezóna seriálu je tedy rozdělena na dvě části. První část, která bude mít premiéru 16. listopadu, se bude skládat ze čtyř epizod věnovaných především princezně Dianě a Dodimu Fayedovi. Druhá část, která bude uvedena 14. prosince, se zaměří na prince Williama, zlaté jubileum královny Alžběty a Charlese a Camillu.

Ani s další sezónou se seriál nedostane do současnosti. Neočekávejte, že by se na obrazovce zdramatizovalo rozhodnutí Meghan Markle a prince Harryho odstoupit od povinností královské rodiny nebo jakýkoli rozruch po Harryho memoárech Spare. Peter Morgan se vyjádřil jasně: „Šestá sezóna nás nepřiblíží současnosti - pouze nám umožní pokrýt stejné období podrobněji.“

Podívejte se na trailer…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Seriál Koruna

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz