Hlavní obsah
Hry

Stačila jedna opice na TikToku. Z hračky je mega hit, který má každé dítě

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Purple Mag

Jedna silikonová hračka ovládla životy našich dětí. Snad v každém obchodě s dárkovými předměty najdete Pop It - barevnou silikonovou hračku, která napodobuje pocit praskající bublinkové fólie.

Článek

Pamatujete si na tu radost, když jste praskali bublinkovou fólii, do níž byla zabalená třeba televize? Pop It funguje na stejném principu, akorát tuhle hračku můžete otočit a začít znovu. U bublinkové folie taková možnost nebyla.

Pop It vynalezl v roce 1975 izraelský manželský pár Theo a Ora Coster, kteří kromě toho vytvořili více než 190 her, včetně populární hry Hádej kdo? Nápad na Pop It vznikl v hlavě Ory Costerové.

Pole plné prsou

V polovině 70. let zemřela její sestra na rakovinu prsu a Ora měla zvláštní sen, ve kterém viděla pole prsou a po stisknutí jednoho z nich jí vykouklo z druhé strany. Theo se nad touto vizí zamyslel a vytvořil podle ní prototyp hračky, který ale skončil v šuplíku. Později synové designerského páru nápad prodali společnosti FoxMind.

Hračka tak byla poprvé uvedena na trh v roce 2013 jako logická hra s názvem „Poslední prohrává“, ve které dva hráči společně praskají bubliny, a ten, kdo je stiskne jako poslední, prohrává.

Nestala se však hitem a prodalo se jí jen průměrné množství kusů. Většina domácností o její existenci jednoduše nevěděla. Bez ohledu na to však šlo o solidní nápad, a i provedení bylo skvělé. Společnost se proto rozhodla obnovit její prodej pod novým názvem „Pop It!“.

Boom díky opici

Za slávu hračky ale mohl až TikTok - respektive jedno video, které na něj bylo nahráno. Influencerkou byla v tomto případě překvapivě opice Gaitlyn Rae. Ve videu si jednoduše hrála s hračkou Pop It a nastal boom. Majitelka opičí influencerky Jessica Lacherová pak v některém z rozhovorů uvedla, že hračku Pop It dostala Gaitlyn k narozeninám a že to byla náhoda, nešlo o žádnou placenou propagaci.

Hračky Pop It jsou měkké a velmi pohodlné - pro miminka, děti, a dokonce i pro dospělé. Mačkat bublinky může zkrátka každý. Podobný druh hraček navíc může pomáhat se soustředěním, zvládáním úzkostí, ADHD a celkově uvolněním stresu.

Možná i proto popularita hračky vzrostla na jaře roku 2021. Nejen díky TikToku, ale jako prostředek proti nudě a stresu během pandemie COVID-19.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz