Hlavní obsah
Cestování

Vánoční trhy 2023. Krásné jsou v Záhřebu, na severu Itálie i v Bruggách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Purple Mag/Stable Diffusion

Vánoční atmosféra je na spadnutí. Spojte předvánoční čas s cestováním a podívejte se na zajímavé evropské vánoční trhy. Zajeďte si i dále než do Vídně.

Článek

Štrasburské vánoční trhy jsou prý nejstarší vánoční trhy ve Francii. Trhy jsou známé pro své bohaté vánoční osvětlení a množství vánočních stánků, ve kterých můžete ochutnat tradiční alsaské výrobky.

V Bruggách můžete zažít vánoční atmosféru na malebných náměstích a kanálech. Trhy jsou známé pro své kvalitní umělecké a řemeslné výrobky.

Vánoční trhy v Norimberku patří mezi nejkrásnější v celém Německu a jsou každoročně uspořádány na náměstí Hauptmarkt. Zde si můžete vychutnat tradiční dobroty, jako je svařák, perník, pražené mandle a slavné norimberské klobásy.

V Krakově najdete největší vánoční trhy na hlavním krakovském náměstí (Rynek Główny). Toto náměstí se každoročně proměňuje v Adventní městečko, kde můžete ochutnat pečené kaštany nebo tradiční pirohy.

Na severu Itálie můžete zažít italský advent v Canale di Tenno, malebném středověkém městečku na trentinské straně jezera Lago di Garda. Zde se konají tradiční vánoční trhy, a v Riva del Garda můžete zažít magickou vánoční atmosféru a navštívit dům vánočního dědečka Casa del Babbo Natale.

Pokud máte chuť cestovat, můžete navštívit vánoční trhy v chorvatském Záhřebu, které jsou známé svou výjimečnou výzdobou. V letech 2016 až 2018 byla místní výzdoba dokonce vyhlášena nejkrásnější mezi evropskými metropolemi.

I když Španělsko není tradičně spojeno s vánočními trhy, Barcelona hostí několik atraktivních trhů se středomořským nádechem. Návštěvníci zde mohou objevit unikátní španělské vánoční tradice.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz