Hlavní obsah
Jídlo a pití

Kvíz o tradičních jídlech z Čech a Moravy, kde jedničku získá jen málokdo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Timolina on Freepik, edit: Qizy.cz

Lahůdky našich krajů: Zkuste oznámkovat své znalosti názvů tradičních jídel v našem kvízu. Jen ti nejlepší získají jedničku!

V tomto kvízu se budeme zabývat tradičními krajovými názvy jídel a potravin, které jsou spojeny s konkrétními regiony Česka. Přijdou si na své nejen znalci dobrého jídla a kuchařských receptů.

Článek

Kulinářská výzva: Znáte české a moravské krajové názvy pokrmů?

Dnes vám představíme vědomostní jazykový kvíz Krajové názvy jídel. Tento zábavný kvíz vás zavede na kulinařskou cestu po různých regionech a jejich lahodných specialitách. Pokud jste milovníkem dobrého jídla a zároveň máte zájem o pestrou paletu kulinářských tradic, pak je tento kvíz právě pro vás. Možná vám bude kvíz i inspirací k objevování nových chutí, tradic a receptů doma.

Můžete očekávat otázky typu: „Víte, co je to kyselica?“ nebo „Co jsou to zemáky?“. To byste ale měli moc snadné. Jak bylo napovězeno, budeme se ptát i na regionální názvy potravin.

Na konci kvízu budou vaše znalosti ohodnoceny známkou, ale buďte připraveni, protože získat jedničku bude náročný úkol. Pod kvízem naleznete anketu, ve které si můžete své znalosti porovnat s ostatními. Připravte se na zábavu, naučte se něco nového a ukažte, že jste skuteční znalci regionální kuchyně!

Kvíz:

Anketa

Jakou známku jste získali v kvízu Krajové názvy jídel?
Jedničku
15,8 %
Dvojku
46,3 %
Trojku
33,6 %
Čtyřku
3,6 %
Pětku
0,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1809 čtenářů.

Pokud se vám náš kvíz líbil, vyzkoušejte i naše další jazykové kvízy a testy na Qizy.cz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz