Hlavní obsah
Internet a technologie

Meta spustila v Evropě novou sociální síť Threads, konkurenta sítě X

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Meta spouští v Evropě novou sociální siť

Meta, dříve známá jako Facebook, oznámila, že 14. prosince spustí v Evropě svou novou sociální síť Threads. Je podobná síti X vlastněnou Elonem Muskem.

Článek

Nová sociální siť od Facebooku

Edit 14. 12. : Nová sociální síť Threads byla spuštěna na doméně threads.net. Pro přihlášení v Evropě potřebujete instagramový účet. Bez účtu si můžete jen prohlížet vlákna a nemůžete přidávat ani vyhledávat příspěvky. Jiný způsob registrace není pro Evropu povolen. Aplikaci si můžete stáhnout přímo z prohlížeče. V obchodě Google Play byla doposud, přes odkazy z účtu instagramu, pro Evropu zakázána.

Threads je podobná síti X, která umožňuje uživatelům sdílet textové příspěvky s obrázky a videa. Threads je zatím dostupná jen pro vybrané uživatele, kteří mají přístup na web threads.net. V budoucnu by měla být k dispozici i jako mobilní aplikace.

Meta se rozhodla spustit Threads v Evropě po půl roce od jejího zahájení v USA. Důvodem byly regulační problémy, které bránily provozu sítě v Evropské unii. Meta musela upravit pravidla sítě Threads tak, aby byla v souladu s evropskými zákony o ochraně spotřebitelů a soukromí. Proto byla síť Threads v Evropě dostupná pouze pro pasivní sledování bez možnosti vytváření vlastních příspěvků.

Meta doufá, že Threads přiláká nové uživatele, kteří hledají alternativu k síti X. X se v poslední době potýká s kritikou za svůj vliv na společnost, bezpečnost uživatelů a kontroverzní výroky jejího majitele Elona Muska. Meta tvrdí, že Threads je lepší než X, protože nabízí čistší prostředí, lepší podporu hashtagů a větší podporu tvůrců obsahu a malých podniků.

Podle analytiků by mohla síť Threads do příštího roku získat zhruba 40 milionů nových uživatelů v Evropě. To by znamenalo značný nárůst oproti současným 100 milionům aktivních uživatelů, kteří síť Threads alespoň jednou měsíčně využívají. Meta má ambiciózní plán stát se lídrem v oblasti metaverze, virtuálního prostoru, kde lidé mohou komunikovat, hrát hry a pracovat pomocí speciálních brýlí nebo počítačů. Threads by měla být součástí této vize.

Anketa

Kterou z těchto sociálních sítí nejvíce využíváte?
Facebook
50 %
Instagram
8,3 %
YouTube
8,3 %
Tik Tok
8,3 %
X
8,3 %
VK
0 %
Jinou
16,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 12 čtenářů.

Zdroje:

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/meta-podle-medii-ve-ctvrtek-v-eu-spusti-svou-socialni-sit-th/r~9d85c38a999611eeba5b0cc47ab5f122/.

https://www.idnes.cz/technet/software/threads-evropa-spusteni-facebook-meta.A231212_134342_software_oma.

https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/threads-startuje-v-česku-meta-zveřejnila-datum-a-čas-spuštění-příspěvek-v-ní-ale-možná-nenapíšete/ar-AA1llKOY.

https://smartmania.cz/uz-za-par-dni-spusteni-site-threads-je-v-cesku-na-spadnuti/.

https://forbes.cz/meta-v-prosinci-spusti-sit-threads-v-evrope-ocekava-40-milionu-novych-uzivatelu

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz