Hlavní obsah

Optická hádanka: Kolik rozdílů dokážete nelézt mezi dvěma obrázky?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Qizy

Vánoční optický hlavolam

Lidé s vysokou inteligencí mohou nalézt až deset rozdílů mezi obrázky. Jak jste na tom vy? To prověří následující optická hádanka.

Článek

Vyzkoušejte si naši obrázkovou hádanku, ve které budete hledat rozdíly mezi dvěma obrázky s vánoční tabulí.

K čemu je dobré řešit podobné optické hlavolamy?

Při řešení optických hádanek se náš mozek musí soustředit na malé detaily a rozdíly, které by nám jinak unikly. To nám pomáhá zlepšit naši schopnost pozorování detailů. Dále se při řešení těchto hádanek učíme rychle se rozhodovat. To je dovednost, která se nám může hodit v mnoha oblastech života. A v neposlední řadě nám zlepšují náladu, protože se při jejich řešení často uvolňují endorfiny.

Obrázková hádanka

Jednou z nejoblíbenějších typů těchto rébusů je hledání rozdílů mezi dvěma obrázky. Tato hádanka vyžaduje soustředění, detailní pozorování a trpělivost.

Zkuste si tedy vyřešit tuto optickou vánoční hádanku. Vaším úkolem je najít až 10 rozdílů mezi dvěma obrázky, které znázorňují vánoční večeři. Obrázky jsou téměř stejné, ale pokud se na ně dobře podíváte, najdete mezi nimi drobné odlišnosti. Můžete si nastavit časovač a zkusit to co nejrychleji, nebo si to udělat v klidu a bez spěchu. Až budete mít hotovo, podívejte se na řešení a zkontrolujte, kolik rozdílů jste našli. Svůj výsledek si můžete porovnat s ostatními nížě v anketě.

Zadání:

Foto: Bing Create (AI) / Qizy

Kolik rozdílů mezi dvěma obrázky jste schopni nalézt?

Doufáme, že jste si naši hádanku užili. Pokud jste našli všechny rozdíly, gratulujeme! Pokud ne, nevadí. Můžete se k ní vrátit později nebo si správné řešení ověřit níže.

Anketa

Kolik rozdílů se vám podařilo mezi obrázky nalézt?
Všech 10 rozdílů
36,4 %
7 až 9 rozdílů
18,2 %
4 až 6 rozdílů
45,5 %
1 až 3 rozdíly
0 %
Ani jeden rozdíl
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 11 čtenářů.

Správné řešení vánoční optické hádanky:

Foto: Bing Create (AI) / Qizy

Řešení vánoční optické hádanky

Pokud se vám tato hádanka líbila, vyzkoušejte i naše další optické rébusy.

Zdroj: Autorský text a grafika Qizy

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz