Hlavní obsah
Hry

Pivní kvíz - Jak obstojíte v testu znalostí českých piv?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Markus Distelrath / Pixabay

Tento kvíz vyhodnotí, zda jste skutečným znalcem českých piv.

České pivo je známé po celém světě svou chutí a kvalitou. Náš pivní kvíz otestuje vaše znalosti českých piv a pivovarů. Jen málokdo jej dá na výbornou! Budete mezi ně patřit i vy?

Článek

Pivní kvíz, který jsme pro vás připravili, se zaměřuje výhradně na tradiční česká piva, pivovaryměsta, ve kterých se lahodný mok vyrábí. Budete tedy testováni nejen ze znalostí oblíbených piv, ale i z „pivního zeměpisu“. Nečekejte tedy otázky typu „Při jakých teplotách vznikají tzv. spodně kvašená piva?“, ale píše „Který pivovar sídlí v Plzni?“. Kvíz není pouze testem vašich znalostí, ale také příležitostí k tomu, abyste si osvěžili paměť nebo se dozvěděli něco nového. Na konci kvízu zjistíte, zda jste skutečným znalcem českého piva, nebo jestli ještě máte co objevovat!

Pivní kvíz vám zabere pár minutek času a výsledkem bude ohodnocení známkou jako ve škole. Svůj výsledek si pak můžete porovnat s ostatními v anketě pod kvízem. Tak a nyní už hurá do toho.

Doufáme, že se vám náš pivní kvíz líbil a že jste se dozvěděli něco nového o českém pivu. Pokud jste získali hezkou známku, gratulujeme. Pokud ne, zkuste to znovu. Vaše znalosti se opakováním jistě zlepší.

Anketa

Jakou známku jste získali v Pivním kvízu?
1
11,4 %
2
39,4 %
3
35,2 %
4
12,6 %
5
1,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 437 čtenářů.

Pokud se vám náš kvíz líbil, vyzkoušejte i tento Pivní kvíz - pivovarnictví nebo naše další vědomostní kvízy a testy. Těšíme se brzy na shledanou u dalších zábavných a naučných příspěvků.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz