Hlavní obsah
Hry

Vědomostní kvíz: Troufnete si na 20 záludných otázek?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Qizy

Denní vědomostní kvíz - prověřte své mozkové závity

Máte na titul mistra z vědomostí? Nezáleží na tom, jestli jste chodící encyklopedie nebo spíš milovník náhodných faktů - tento kvíz je pro každého, kdo má rád výzvu a trochu té mozkové gymnastiky.

Článek

Připravili jsme pro vás 20 pestrých otázek z různých oblastí. Nebojte se, nejde o čas, takže můžete v klidu zapátrat v paměti a vytáhnout i ty nejzapadlejší informace. A co vás čeká na konci? Školní známkování jako za starých dobrých časů! Jedničkáři, pozor, je čas zazářit! A pro ty, kteří skončí s horší známkou - nevěšte hlavu, i Einstein občas zapomněl, kde nechal brýle.

Tak co, jak to dopadlo? Jste spokojeni se svou známkou, nebo byste radši viděli, že tahle písemka skončila někde na dně šuplíku? Ať už je výsledek jakýkoli, nezoufejte! Jsme zvědaví, jak jste na tom v porovnání s ostatními. Podělte se o svůj výsledek v naší anketě a zjistěte, jestli patříte mezi premianty třídy, nebo jste spíš kandidát na doučování.

Anketa

Kterou známku jste získali v tomto kvízu?
Jedničku
6,4 %
Dvojku
39,2 %
Trojku
49,9 %
Čtyřku
4,2 %
Pětku
0,3 %
Celkem hlasovalo 674 čtenářů.

A teď rychlé shrnutí pro ty, kdo se nemůžou dočkat, co jejich známka vlastně znamená:

Jednička - Gratulujeme, jste chodící Wikipedie! Vaše znalosti jsou impozantní, možná byste měli uvažovat o kariéře v „Chcete být milionářem?“.

Dvojka - Skvělá práce! Jste na dobré cestě stát se oblíbeným členem každého pub kvízu.

Trojka - Zlatá střední cesta! Máte solidní všeobecný přehled, který vám určitě přijde vhod při Small talku na večírcích.

Čtyřka - Hej, není to špatné! Aspoň máte spoustu prostoru pro zlepšení a učení se nových věcí.

Pětka - No, řekněme, že dnes nebyl váš den. Ale nebojte, příště to určitě bude lepší! Koneckonců, i Einstein byl prý ve škole podprůměrný student.

Víte, proč je fajn si občas otestovat své znalosti v kvízech? Nejenže je to zábava, ale také to pomáhá udržovat naši mysl svěží a aktivní. Je to jako posilovna pro mozek - čím víc cvičíte, tím jste chytřejší! Navíc nikdy nevíte, kdy se vám nějaká ta zdánlivě zbytečná informace bude hodit. Třeba při luštění křížovky, hádance od vnoučat, nebo když budete chtít ohromit své přátele při dalším setkání.

Těšíme se na vás u dalších vědomostních kvízů!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz