Hlavní obsah

Pivovar Falkenštejn v Českém Švýcarsku: zrozeno z vášně a s trochou štěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pivovar Falkenštejn

Jan Srb (vpravo) a René Vokurka: Muži, kteří dodávají pivovaru moderní šmrnc

Od nápadu s partou na florbale k řemeslnému pivovaru s vlastní gastronomií, to je příběh pivovaru Falkenštejn v Krásné Lípě.

Článek

Pivovar založil Jan Srb a jeho kolegové, kteří se do pivovarnictví zamilovali a s odhodláním se pustili do budování.

První várka piva se uvařila v roce 2013 a od té doby se pivovar rozrostl do podoby, která nabízí širokou škálu pivních stylů - od ležáků po svrchně kvašená piva, včetně sezónních speciálů a limitovaných edic. Vlajkovou lodí pivovaru je světlá 11° Světák, doplněná polotmavou Ostroff a tmavou Dittrich.

Kromě skvělého piva se v Pivovaru Falkenštejn můžete těšit i na gastronomické zážitky. Šéfkuchař René Vokurka se svým týmem servíruje moderní kuchyni s originálními chutěmi a netradičními kombinacemi. Na menu najdete klasiky jako guláš nebo žebra, ale i speciality jako hovězí tatarák s černým česnekem, dýňové rizoto s kozím sýrem nebo vepřový pavouček s chilli, česnekem a medem.

Ať už jste milovníci piva, gurmáni nebo jen hledáte příjemné místo k posezení s přáteli, Pivovar Falkenštejn je ideální destinací pro vaši cestu do Českého Švýcarska.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Krásná Lípa

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz