Hlavní obsah
Lidé a společnost

Za co všechno vás mohou zavřít? Nejdivnější zákony na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ichigo121212 / Pixabay.com

Napadlo by vás zápasit s medvědem, nebo si pšouknout na veřejnosti? A jaké asi je venčit devět pejsků najednou? A mají děti poslouchat své rodiče? Zahraničí v tom má jasno!

Článek

Jak se často říká jiný kraj, jiný mrav. Není tedy nezvyklé, že se zákony zemí v jistých ohledech liší. Ale v některých případech jdou bohužel až do absurdna, a člověk si pomyslí, zda tohle někdo vůbec může myslet vážně.

Napadlo by vás zápasit s medvědem, nebo si (ne)pšouknout na veřejnosti?

Máte nutkání si ulevit? Na Floridě v žádném případě! Především ve čtvrtek je tam absolutní zákaz pšoukání na veřejných prostranstvích od šesté hodiny večerní.

Španělsko vás zase nepotěší při venčení pejsků, počet při venčení je omezen pouze na 8 pejsků na jednoho člověka. V Oklahomě tomu nasadili korunu tím, že v zájmu psychického zdraví psa je zakázáno na pejsky dělat obličeje.

U zvířátek ale ještě chvíli zůstaneme. V Kanadě jsou diskriminováni papoušci. V jednom městě můžete dostat pokutu za to, pokud váš papoušek bude až příliš hlasitý. Pokuta se může vyšplhat až do výše 150 dolarů.

Pro odvážlivce tu je zákon ze Severní Afriky. Je zde nelegální zápasit s medvědem. Myslím, že většina lidí určitě nemá problém s dodržováním i bez zákonu.

Jeden bizár z USA. V případě, že potkáte Sněžného muže, zakazuje jeho zabití. Sněžný muž, ačkoliv ho téměř nikdo neviděl platí za státem uznaný ohrožený druh.

Děti vás neposlouchají? Nebo se nechcete holit? USA vás v tom nenechá.

V Alabamě si nemůžete ublížit za účelem, který by vás zbavil povinnosti platit daně.

Arizona platí za zemi čistoty, v případě, že ukradnete mýdlo, za trest se musíte umývat tak dlouho, dokud jej celé nespotřebujete.

Na Havaji zase zákon nařizuje dětem, aby poslouchali své rodiče.

Nebrasce to je zase samý medvídek, muži v tomto státě mají zákaz oholit si hruď.

Severní Dakotě zase zapomeňte na venkovního šlofíčka, je tu zakázáno usnout, nebo dokonce spát v botách.

Nahoře bez? Jedině s rybami!

Velká Británie v našem výtahu zákonů rozhodně nezůstává pozadu. Poštovní známka s panovníkem země se nesmí lepit vzhůru nohama, je to považováno za velezradu.

Těhotné ženy mají jistou výhodu, pokus potřebují na toaletu. V případě potřeby nejsou nijak omezovány a mohou svojí potřebu vykonat opravdu kdekoliv.

Jestli chcete chodit po Liverpoolu nahoře bez, tak si nechte zajít chuť, takové privilegium mají pouze prodavačky, které v obchodě prodávají tropické ryby.

A první místo za absolutní perličku vyhrává!

V americkém státě Ohio je protizákonné opít rybu. Zajímalo by nás, zda se do toho počítá třeba pstruh na víně.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz