Hlavní obsah
Seberozvoj

Krásná i v šedesáti letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay Jillwellington

Žena může být krásná i ve vyšším věku.

Článek

Vídám ženy, které jsou opravdu krásné. Jaké je jejich tajemství? Nemám na mysli plastiky, které mnohdy napáchají víc škody než užitku. Objevila jsem ten klíč. Každá z těchto žen zná svou hodnotu. Dokáže milovat, smát se a být svá. Z takových žen vyzařuje ono kouzlo. Dokáží se smát i samy sobě. Neberou život příliš vážně a umí si hrát.

Hravost je důležitá. Umíte to ještě? Dělat hlouposti, skotačit. Díky svému postoji a moudrosti vyzařují cosi magnetického, přitažlivého. Neutápí se v sebelítosti a ví, že všechno, co prožily, mělo pro jejich život význam. Ano, pláčeme, a je to přirozené, ale pak vstaneme a zkusíme ty střípky poskládat jinak. Stáváme se mnohem silnější.

Ten, kdo v sobě nemá lásku, nedokáže ji vnímat, probudit, nemůže ani lásku očekávat, natož ji vyzařovat. Z takových žen se stávají zarputilé, nepřípustné a podmračené bytosti. Podívejte se kolem sebe, kolik takových žen potkáváte. Některé ženy září už z dálky. To jsou přesně ty ženy, od kterých můžeme čerpat.

Takové ženy nepůsobí lacině ani vulgárně. Vědí, co jim sluší a nesnaží se působit mladě tím, že nosí velmi krátké sukně, upnutá trička a tunu líčidel. Takový projev působí spíš směšně. Umí být rafinované a dobře vědí, co jim sluší.

Změňte vnímání sama sebe a budete zářit. Věřte, že přesně tak to funguje. Někdo může namítnout, že všechno je jen o penězích. Ne, není tomu tak. Můžete mít kostýmek, nebo šaty za tisíce, ale pokud v sobě nemáte onu jiskru a necítíte, že žijete s každým vašim nádechem a výdechem, nevnímáte vítr ve vlasech, nedokážete se radovat z maličkostí, to vše vám je k ničemu.

Až budete příště sfoukávat svíčky na svém dortu, pokud žádný nedostanete, ono se to, však víte co. Kupte si svůj oblíbený zákusek, zapíchněte do něj svíčku. Místo toho, abyste lamentovaly nad svým věkem, tak to otočte - skvělé, je mi 60 roků a jsem zdravá. Vím co miluju. Jsem moudřejší víc, než kdy dřív. Všechno nejlepší!

Přeju všem, aby se vám dařilo. Až opět uvidím zdálky zářící ženu, budu vědět…

To samé platí i u mužů. Někteří muži jsou magnetem na ženská srdce. Mají v sobě touhu, vášeň, která z nich jen číší. Přesně tak to má být.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz