Hlavní obsah
Rodina a děti

Sama s miminkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay Pexels

Sama s miminkem, mnohdy náročná situace.

Článek

Jste s miminkem sama a máte pocit, že to nedokážete zvládnout? Dokážete, věřte. Dokážete toho mnohem víc, než si umíte představit. Víra sama v sebe je mocný nástroj. Nesledujte nezajímavé pořady. Jedná se jen o ztrátu času. Dělejte věci, které máte ráda. Malování, čtení, psaní deníku nebo jakákoliv tvorba je mnohem prospěšnější.

Zapisujte si všechny vaše pocity. Smutek, strach, vztek… Pomáhá to. Ano, mnohdy neudržíte pláč, ale to vůbec nevadí. Dáte tak průchod svým emocím, a to je mnohem lepší než je v sobě hromadit nebo potlačovat. Máte potřebu křičet? Křičte, můžete bušit do polštáře. Jeďte s kočárkem na procházku, obejměte strom. Všechna svá trápení mu svěřte.

Nadechněte se a udělejte krok vpřed. Všechny emoce, které cítíte, propusťte. Nic v sobě nedržte, tak získáte sílu a nové vhledy. Uvědomte si, že ten malý drobeček vás potřebuje. Potřebuje cítit bezpečí. Děti vnímají energii maminky, proto bývají neklidné, uplakané. Vy nejste sama.

Máte fajn kamarádku? Svěřte se jí. Zranitelnost není slabost. Pravda, když se odhalíte, budete více zranitelná, ale v tom je vaše síla. Být silná neznamená všechno zvládat. Znamená to umět se otevřít a přiznat si své pocity. Smutek, nejistotu…

Vždycky, když budete otevřená sama k sobě, najdete odpověď. Každý z nás má v sobě vnitřní dítě, to už je známá věc. Představte si ten malinký obličej, zeptejte se, co potřebuješ, co ti pomůže a udělá radost? Vnímejte pozorně. Možná uslyšíte, co vůbec slyšet nechcete.

Nikdy se neobviňujte, co se stalo, stalo se. Nevracejte se zpátky. Jednou se ohlédnete a budete na sebe pyšná. Přečtete si svůj deník zoufalství, a uvidíte, že jej budete číst s úsměvem na rtech. Můžete ho pak dát přečíst i svému již dospělému dítěti.

Všechno se dá zvládnout. Záleží jen na nás. Utápění se v sebelítosti nikdy nikomu nepomohlo. Nic není černé ani bílé. Všechno má svůj význam, který často nechápeme a ptáme se proč. Později začínáme chápat.

Přeju všem maminkám pevnou půdu pod nohama. Pár opravdových přátel a hodně štěstí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz