Hlavní obsah
Internet a technologie

Je možné sledovat streamovací platformy zdarma?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Robynson/Mindjourney

Ano, rozhodně ano a bude vás to stát jen 49 dolarů. Tvrdí prodejce zařízení jménem TV Evolution. Je to pravda? Je něco takového vůbec možné?

Článek

Na internetu se objevila na první pohled velmi zajímavá novinka, s názvem TV Evolution. Jedná se o zařízení, s kterým prý můžete sledovat jakoukoliv streamovací službu zdarma. Stačí si jen koupit ono zařízení, za cenu 49 dolarů. Na webu, kde je zařízení inzerováno, si můžeme přečíst toto:

„Jejich skutečným geniálním počinem, který toto všechno umožnil, byl nápad nakoupit tisíce přístupů ke kanálům a aplikacím a následně je díky umělé inteligenci přerozdělit do boxů. Umělá inteligence, kterou vyvinuli, umožňuje všem televizorům připojeným k boxu vybrat a sledovat jakýkoli program bez čekání a přerušení. to vše zdarma.“

Je jasné, že pokud by něco takového fungovalo, byl by to konec streamovacích služeb. Zařízení TV Evolution však nejspíše nic takového neposkytuje a rozhodně není moudré do něčeho takového investovat. Shrňme si několik zásadních důvodů, které by nám měli usnadnit rozhodnutí, při zvažování toho, zda se jedná o podvod, nebo novou revoluční službu:

Nabídka na zařízení nebo softwaru, který umožňuje bezplatné sledování obsahu ze streamovacích platforem, které normálně vyžadují placené předplatné, je pravděpodobně podvod, nebo nelegální z těchto důvodů:

  1. Porušení autorských práv: Většina obsahu na streamovacích platformách jako jsou Netflix, Amazon Prime, Disney+, atd., je chráněna autorskými právy. Jakékoli zařízení nebo software, který umožňuje uživatelům sledovat tento obsah bez platby, nejspíše porušuje autorská práva poskytovatelů obsahu a distribuce.
  2. Nelegální aktivity: Pokud je nabídka skutečně taková, že poskytuje přístup k obsahu nelegálně, může to znamenat, že uživatelé, kteří tuto službu využívají, se také účastní nelegální aktivity, ať už vědomě nebo nevědomě. Tato činnost může zahrnovat šíření pirátského obsahu, což je v mnoha zemích nezákonné a může vést k právním důsledkům.
  3. Podvodné aktivity: Nabízející takovýchto zařízení často využívají podvodné způsoby, jako je phishing nebo malware. Mohou požadovat osobní údaje nebo platbu za zařízení nebo software, který pak buď nikdy nepošlou, nebo pošlou produkt, který nefunguje, nebo je škodlivý.
  4. Malware a viry: Se stažením nebo instalací nelegálního software často přicházejí rizika spojená s malwarem a viry, které mohou poškodit vaše zařízení nebo odcizit citlivé informace.
  5. Nedostatek zákaznické podpory a aktualizací: I kdyby takové zařízení nějakým způsobem fungovalo, je nepravděpodobné, že by poskytovalo jakoukoliv zákaznickou podporu nebo aktualizace, které jsou potřebné k udržení bezpečnosti a funkčnosti zařízení a software.
  6. Morální a etické aspekty: Kromě právních a bezpečnostních problémů je důležité zvážit i etické aspekty. Tvůrci a herci jsou odměňováni za svou práci prostřednictvím příjmů z předplatného, a užíváním nelegálních služeb jim jsou tyto příjmy upírány.
Foto: Robynson/web

TV Evolution

Pokud se tedy setkáte s podobnými nabídkami, je nejlepší je ignorovat a využívat obsah legálními cestami prostřednictvím oficiálních platforem a služeb. Nejenže tak podporujete tvůrce obsahu, ale také chráníte sebe před potenciálními právními problémy a bezpečnostními riziky. V tomto konkrétním případě se v lepším případě jedná o zařízení fungující na principu Chromecastu, v tom horším nefunguje vůbec.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám