Hlavní obsah

IcyBear přináší komplexní IT ochranu i digitální dílo NFT

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Roman Hrůza

Výtvarník Pavel Šťastný je autorem série digitálních obrázků IcyBear

V ČR má nějakou zkušenost s kybernetickým útokem každá třetí firma a každý pátý člověk. Proto experti z Brilliant World ve spolupráci s poradenskou firmou Doxologic uvedli na trh unikátní technologický start-up IcyBear.

Článek

Ten nabídne komplexní IT ochranu na nejvyšší úrovni s bonusem digitálního díla od výtvarníka Pavla Šťastného.

Podle bezpečnostního experta Vladimíra Burdy, který se počítačovou bezpečností a bezpečností práce zabývá, již standardní antivirový software nestačí k plnému zabezpečení dnešních uživatelů internetu a sociálních sítí.

Důvodem je, že hrozby v online prostředí se neustále vyvíjejí a nové typy škodlivého softwaru a podvodů vznikají každý den. „Standardní antivir se brání pouze proti známým a již identifikovaným hrozbám. To znamená, že může zaostávat za novými variantami malware, phishingovými útoky a dalšími podvodnými praktikami,“ říká Vladimír Burda z projektu IcyBear a dodává:

„Existuje celá řada dalších hrozeb, jako jsou phishingové útoky, krádeže identity, útoky na hesla a další formy kybernetického zločinu. Standardní antivir nezajišťuje dostatečnou ochranu proti těmto rafinovaným útokům, které často zneužívají lidskou důvěřivost a nedostatky v systémech.“

Tyto důvody přivedly technologické experty k myšlence založit český start-up IcyBear, který nabídne za zhruba desetinu ceny profesionální IT bezpečnostní balík pro rodiny i firmy. Vstupem do projektu za cenu 15 tisíc korun zákazník získá ochranu všech IT zařízení na rok zdarma. Součástí tohoto balíčku je antivirový program a firewall BitDefender pro tablet, PC či mobilní telefon. Největším benefitem je přístup k SOC (Security Operation Centrum), což je nepřetržitá ochrana IT profesionálů, kteří sledují, analyzují a reagují na bezpečnostní události 24/7.

Členové IcyBear dále získají bezplatný doživotní přístup k podpoře odborné komunity, informacím, novinkám, vzdělávání a tréninkům proti phishingovým útokům. A také digitální umění. „Tento unikátní umělecký předmět ve formě NFT z ateliéru Pavla Šťastného získá každý člen klubu jako bonus,“ říká Vladimír Burda.

Podle expertů by mělo být zabezpečení na internetu prioritou každého uživatele. „Vzdělávání se v oblasti kybernetické bezpečnosti a pravidelné sledování aktuálních hrozeb nám pomůže chránit naše osobní údaje a udržet se v bezpečí na sociálních sítích a při používání internetu obecně, obzvláště v dnešní době,“ dodává Burda.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz