Hlavní obsah
Lidé a společnost

Emigrovali do Ruska, aby od Čechů vybírali peníze a do ČR prodávali trika s Putinem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: František Karel Ladislav na vk.com

Není tajemstvím, že Putinovo fašistické a teroristické Rusko je velkým vzorem našich „vlastenců“. Někteří se tím pádem vydali do své země zaslíbené, odkud reportují o ruském blahobytu a současně žádají Čechy o peníze na život v Rusku.

Článek

Zajímavým doplňkem k videím, v nichž naši „političtí emigranti“ ukazují, jaký je v Rusku blahobyt a ráj na zemi, zatímco v ČR je prý bída, kdy ale jejich čeští sledující jim mají posílat peníze do Ruska, tak je i prodej oblečení s vyobrazením ruského diktátora Putina a s další tématikou, se kterou ruská válečná propaganda pracuje a oslovuje naše „vlastence“. Opravdový český „vlastenec“ totiž bez trika s Putinem a bez ruské vlajky v podstatě nemůže existovat a bez těchto atributů by nebyl tím správným „vlastencem“.

Podívejme se na příběhy jednotlivých českých „uprchlíků“ do Ruska, kteří kromě vybírání peněz od Čechů na život v Rusku rozjeli i prodej oblečení. Vezměme to popořadě.

Průkopníkem byl Petr Michalů původem z Varnsdorfu. Před rokem 1989 byl vězeňským bachařem, po revoluci pracoval jako zkušební komisař pro získání zbrojního průkazu. Kvůli podvodům při zkouškách se dostal před soud. Následně odjel do Španělska, odkud psal různé oslavné články o Putinovi, Sovětském svazu, děkoval za srpen 1968 a vzýval, aby ruské tanky přijely do ČR znovu.

Foto: Petr Michalů na vk.com

Petr Michalů v řadách tzv. doněckých separatistů

Ale Španělsko nebylo pro Michalů dost dobré a nakonec se vydal do své země zaslíbené, do putinovského Ruska. Na chvíli se stal hvězdou ruské propagandy, která ho popisovala jako českého politického uprchlíka hledajícího spásu a svobodu v Rusku. Politický azyl ale Michalů nezískal a v Rusku žil několik let ilegálně. Současně hlásal, jaký je v Rusku ráj, za což mu stejně nastavení Češi měli posílat peníze a také od něj nakupovat právě různá trika s Putinem a další propagační předměty. Michalů z toho bohatého a vyspělého Ruska žádal zbídačené Čechy o zaslání peněz pod různými záminkami. Jedním z jeho projektů byla jakási cesta poznání. Češi mu měli dohromady poslat milion rublů na zakoupení automobilu UAZ Buchanka, se kterým by Michalů objížděl Rusko a hlásal „tu pravdu“.

V Rusku ilegálně žijící Michalů psal dopisy do Putinovy kanceláře, v nichž žádal o ruské občanství s tím, že bezmezně miluje Rusko a i jako Čech je větší ruský vlastenec než většina Rusů. Po jednom takovém dopisu milovanému Putinovi Petra Michalů zavřeli do vězení a následně ho z jeho milovaného Ruska vyhostili. Michalů tak zamířil do Ruskem okupovaného Doněcku, kde se přidal do řad tzv. separatistů. Po roce mu ale neprodloužili smlouvu a Michalů tak zůstal v Doněcku jako poloviční bezdomovec odkázaný na pomoc druhých. Novou naději přinesla ruská invaze v únoru 2022. To už brali všechny a Michalů znovu narukoval a byl aktivní v rámci ruských invazních a okupačních sil. Působil i v Ruskem okupovaném ukrajinském Chersonu.

Jenže válka je dost riskantní podnik, kde vás mohou zabít, ať už nepřítel, nebo v případě ruské armády i vlastní spolubojovníci. Michalů tak opět od českých proruských „vlastenců“ žádal pomoc. V Doněcku ho následně navštívila taková menší skupinka jeho podporovatelů a evidentně mu přivezli peníze, aby ho z řad ozbrojenců vykoupili a rovněž za použití úplatku mu zajistili doklady do Ruska. Michalů totiž věděl, že by dlouho nepřežil, kdyby v Doněcku zůstal.

Posléze se dostává do sibiřského Irkutsku, kde žije opět jako poloviční bezdomovec. Ostatně posuďte sami z jeho výpovědi, jestli našel ten ruský ráj a blahobyt a jaké jsou jeho perspektivy. Pokud by se vrátil do ČR, nejspíš by byl odsouzen za terorismus. A jelikož mu je již přes šedesát let, zbytek života by pravděpodobně strávil ve vězení.

Foto: Petr Michalů na vk.com

Petr Michalů v Irkutsku

Petr Michalů zmiňuje, že má v Irkutsku Čecha. Tím je Vladimír Gruncl z městečka Odolena Voda, který rovněž bezmezně miluje putinovské Rusko. Ale je otázkou, jak to se stěhováním do Ruska Gruncl myslí, jelikož se už vrátil do České republiky.

Tomáš Zlatuška původem z Vysočiny, který podle posledních informací žil v Moravskoslezském kraji, emigroval do Ruska se slovy, že už se to v ČR nedalo vydržet. Se svou tehdejší přítelkyní pobýval v jihoruském Novorossijsku a založil si na YouTube kanál s názvem Rusko očima mladých Čechů. Za videa, v nichž líčil ten ruský ráj a blahobyt, samozřejmě požadoval od Čechů peníze.

Foto: Rusko očima mladých Čechů na YouTube

Tomáš Zlatuška v Novorossijsku

K tomu Zlatuška na své stránce Produkty z Ruska rozjel prodej trik s Putinem a s dalšími podobnými předměty.

Foto: Produkty z Ruska na Facebooku

Produkty z Ruska

Jenže ani Zlatuška nenašel v Rusku ten údajný ráj a blahobyt a jelikož mu Češi neposílali dostatek peněz na život v Rusku a nekupovali dostatek trik s Putinem, Zlatuška se po několika měsících z milovaného Ruska v tichosti vrátil zpět do nenáviděné ČR.

Do milovaného Ruska se přestěhoval i František Karel Ladislav (Ladislav je příjmení) ze Strakonic. Ten se v ČR pohyboval mezi neonacisty a například kandidoval za Národní demokracii odsouzeného antisemity Adama Bartoše. Ladislav se na internetu seznámil se Světlanou, vzal si ji za ženu a po prodeji bytu a chaty v ČR se odstěhoval ke Světlaně do městečka Čudovo v Novgorodské oblasti.

I Ladislav si založil kanál na americkém YouTube, na který natáčí monetizovaná videa, v nichž zbídačeným Čechům ukazuje ruský ráj a blahobyt a současně žádá Čechy o peníze. Doplňkem je také prodej triček s Putinem a v jednom takovém slušivém modelu můžete Ladislava vidět v hlavním obrázku tohoto článku.

Ladislava také zpovídal ruský státní Sputnik v české verzi, aby i dalším Čechům ukázal jejich spoluobčana, který konečně našel spásu, ráj a blahobyt v putinovském Rusku. Ladislav se ale s ruskými propagandisty ze Sputniku rozhádal, jelikož v jednom z rozhovorů neodpovídal tak, jak by soudruzi ze Sputniku chtěli, takže rozhovor nevyšel. To Ladislava naštvalo a v rozezlené reakci zveřejnil utajovaný e-mail redakce Sputniku, z něhož ruští propagandisté komunikují s představiteli SPD, KSČM, Trikolory a s dalšími Čechy, kteří Putinovu režimu oddaně slouží a pracují pro něj a proti vlastní zemi.

Ladislavovi ale videa na YouTube, finanční příspěvky Čechů a prodej trik s Putinem nepřináší dostatečný zisk a rozjíždí nový projekt. Tím je seznamka pro Čechy, kteří se chtějí stěhovat do Ruska a najít si tam partnera, s nímž budou v Putinově pozemském ráji žít. Jelikož v této oblasti je poptávka spíše v opačném směru, tedy seznámení za účelem vycestování z toho skvělého a vyspělého Putinova Ruska na ten chudý a zahnívající Západ, Ladislavův projekt zřejmě dopadne stejně „úspěšně“ jako jeho prodej trik s Putinem.

V Rusku žije i velký obdivovatel Putina a Stalina a také zastupitel za SPD v městském obvodu Plzeň 1 Jakub Zieba. Zieba, jehož dědeček Bohumil byl agentem StB a posléze kandidátem za hnutí ANO a později SPD, se přes Ruský dům v Praze, který slouží jako krycí organizace pro aktivity ruských tajných služeb na našem území, vydal studovat do Ruska a usadil se ve Volgogradu.

I Zieba si v Rusku našel manželku a s Viktorií, která pracuje na volgogradské univerzitě, se před rokem vzali. Zieba, který o sobě tvrdí, že je ruský vlastenec a Rusko je jeho domovem, pobírá peníze za funkci zastupitele v ČR a také si založil kanál na YouTube, na který natáčí monetizovaná videa, jaký je v Rusku ráj a blahobyt a současně žádá Čechy o peníze. A k tomu samozřejmě rozjíždí i prodej „vlasteneckých“ triček, který nesmí chybět.

Foto: Jakub Zieba na Facebooku

Jakub Zieba jako prodejce triček

Na rozdíl od třech výše uvedených je Zieba pro Putinův fašistický a teroristický režim užitečnější. Jednak není úplný hlupák a ruští propagandisté také využívají jeho funkci zastupitele. Zieba tak obráží různá fóra a konference a ruským propagandistům poskytuje rozhovory. V ruštině se totiž pro člena zastupitelstva nějaké vesnice a poslance parlamentu používá jedno slovo „deputat“. Toho ruští propagandisté využívají a zmiňováním Zieby jako „deputata“ ruský konzument kremelské propagandy získává dojem, že Zieba je poslancem parlamentu, který mluví oficiálně za Českou republiku, i když je reálně „jen“ opozičním zastupitelem plzeňské městské části. To už se ale ruský divák nebo čtenář nedozví.

Jelikož české „vlastenecké“ vody, které samozřejmě nejsou proruské, jen mají Českou republiku na prvním místě, a proto se naši „vlastenci“ touží stěhovat do Ruska, rozvířil dekret Putina, dá se očekávat, že určitý počet „vlastenců“ se do Ruska skutečně vydá. Na tyto „vlastence“ už jsou připraveni Zieba a Ladislav, aby jim poskytli své „konzultační služby“. Nejspíš se tak dočkáme několika dalších „vlastenců“, kteří se přestěhují do Ruska, kde si také založí kanál na YouTube, na který budou natáčet videa o ruském ráji a blahobytu a současně žádat Čechy o peníze a prodávat jim trika s Putinem, aby se později, až dojdou peníze, v tichosti z toho ruského ráje a blahobytu vrátili do té zbídačené ČR, jako to udělal Tomáš Zlatuška. Anebo až dojdou peníze, je tu varianta druhá. Narukovat do armády a jít položit život za milovaného Putina.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz