Hlavní obsah
Umění a zábava

Dětská hvězda Amanda Bynes propadla drogám a alkoholu. Po ulici chodila nahá, dnes stoupá na vrchol

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: By The Heart Truth - Amanda Bynes on the Red Carpet, Public Domain, https://commons.wikimedia

Amanda Bynes

Její život je plný skandálů, drog a alkoholu. Ukazovala se nahá a chodila zmatená po ulicích. Léčba byla neúspěšná, ale i přesto se dokázala vrátit na svůj vrchol.

Článek

Amanda Bynes je americká herečka, která se proslavila svými komediálními rolemi v televizních seriálech a filmech během 90. let a počátku 21. století. Narodila se 3. dubna 1986 v Thousand Oaks v Kalifornii. Amanda Bynes započala svou hereckou kariéru jako velmi mladá, a to v pouhých deseti letech. Následně se objevila v několika reklamách na různé značky.

Její průlomová role přišla s dětským seriálem All That na stanici Nickelodeon, kde si získala popularitu svým komediálním talentem. V té době ji bylo teprve 13 let. Na úspěch v tomto seriálu navázala s vlastním pořadem The Amanda Show, který se vysílal od roku 1999 do roku 2002. Za tento projekt získala několik ocenění. Fanoušky měla po celém světě, byla idolem všech teenagerů a všichni ji milovali. Její kariéra se rychle rozvíjela, následovaly filmy Velký tlustý lhář, Super náhradník, Královna ročníku a Co ta holka chce, kde si zahrála po boku vynikajícího herce Colina Firtha. Dostala se na vrchol, ale se svým úspěchem neuměla naložit.

Místo hvězdné kariéry přišly skandály

V herecké profesi se jí dařilo, však v osobním životě Amanda bojovala s užíváním návykových látek. Právě drogami a alkoholem řešila mnoho osobních problémů, čelila i právním potížím. V roce 2010 byl do kin uveden její poslední film Panna nebo orel, kde si nezvykle hrála vedlejší roli. V tomto roce také Amanda Bynes oznámila, že si bere přestávku od herectví. Místo slibné kariéry však naplno propadla drogám a alkoholu. Dělala jeden problém za druhým. Jeden čas se dokonce ukázala na ulici úplně zmatená a nahá. Dokonce sama na sebe zavolala policii. Nevěděla, kdy je dost a dokonce řídila svůj vůz pod vlivem alkoholu.

Svoji dříve hezkou tvář znetvořila příšerným tetováním. Když se konečně dostala do odborné péče, začala se léčit. Byla jí diagnostikována bipolární porucha, a proto byla následně zbavena svéprávnosti. Obvinila svého otce z emocionálního a sexuálního zneužívání, ale posléze tvrdila, že ji nikdy nezneužíval. Za své výroky během temného období, kdy užívala kokain, se o několik let později omluvila. V roce 2022 po čtyřech letech opět nabyla svéprávnosti a nyní se chystá znovu ukázat na veřejnosti. Založila si zpět své sociální sítě a doufá, že se znovu dostane na svůj profesní vrchol. Tentokrát již jako jiná osoba.

Zdroje: TikTok, Page Six, csfd

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz