Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Vzdělávací kurzy: tipy na ty nejlepší a jak získat kurz zdarma?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pexels.com

Na dnešním neustále se měnícím a vyvíjejícím se trhu práce je důležité mít ty správné dovednosti a kvalifikaci, které vám pomohou najít práci a dosáhnout úspěchu v pracovním životě.

Článek

V dnešním konkurenčním pracovním prostředí jsou profesionální dovednosti zásadní. Vzdělávací kurzy umožňují zdokonalovat a získávat nové dovednosti, a tím zvyšovat jejich atraktivitu na trhu práce.

Praktické zkušenosti a vyučení:

Některé vzdělávací kurzy zahrnují praktické zkušenosti a interní projekty, které účastníkům umožňují získat reálné zkušenosti ve svém oboru. Tyto zkušenosti jsou důležité pro získání zaměstnání, protože zaměstnavatelé obvykle hledají kandidáty s praktickými zkušenostmi a schopnostmi, které okamžitě přispějí k týmu.

Nabídka online kurzů a možnost studia z domova:

Vzhledem k tomu, že technologie postupuje tak rychle, jsou nyní možné online kurzy, které lidem umožňují studovat z domova bez pomoci počítače nebo školní židle. Tato flexibilita umožňuje lidem učit se a získávat nové schopnosti bez ohledu na jejich rozvrh nebo rodinné povinnosti

Tipy na nejlepší vzdělávací kurzy na rok 2024

  1. Digitální dovednosti: Kurzy zaměřené na digitální marketing, SEO, sociální média a webové vývojové dovednosti se těší čím dál tím větší oblibě.
  2. Data Science a Analýza: Kurzy zahrnující programování, statistiku, strojové učení a práci s velkými daty budou nadále velmi vyhledávané.
  3. Udržitelnost a Ekologie: S narůstajícím důrazem na udržitelnost se stanou kurzy zabývající se životním prostředím, obnovitelnými zdroji energie a udržitelným podnikáním žádané.
  4. Soft Skills a Leadership: Kurzy zaměřené na komunikaci, řešení konfliktů, týmovou spolupráci nebo vedení lidí budou vždy důležité po profesní i osobní stránce.
  5. Jazykové kurzy: Zlepšení jazykových znalostí, zejména angličtiny, může otevřít mnoho nových pracovních příležitostí.
  6. Umělá inteligence a Robotika: Kurzy zaměřené na umělou inteligenci, strojové učení a vývoj robotů jsou stále velmi oblíbené, zvlášť pro ty, kteří mají zájem o technologická odvětví.
  7. Zdravotnictví a ošetřovatelství: Vzdělávání v oblasti zdravotnictví, medicíny a ošetřovatelství je stále velmi vyhledávané a poskytuje mnoho příležitostí pro odborný růst.

Tip na konec

Na portálu MPSV Nabídka rekvalifikací a vzdělávacích kurzů (uradprace.cz) si můžete prohlédnout nabídku rekvalifikací a kurzů dalšího vzdělávání.

Projděte si databázi, vyberte si vhodný kurz a můžete získat finanční podporu až do výše 50 tisíc Kč na vaše vzdělávání.

KDO A KDY MŮŽE VYUŽÍT PODPORU NA VZDĚLÁVACÍ KURZY

  • Každý, kdo si potřebuje vylepšit odborné dovednosti pro získání nových pracovních příležitostí.
  • Pokud jste již registrováni jako Uchazeč o zaměstnání nebo Zájemce o zaměstnání v evidenci Úřadu práce, stačí si najít kurz a vyplnit přihlášku.
  • Pokud pracujete, nebo třeba podnikáte, jste na mateřské nebo rodičovské dovolené, stačí se zaregistrovat jako tzv. Zájemce o zaměstnání – tato registrace je neveřejná a umožní vám čerpat prostředky na zvyšování vaší kvalifikace a dovedností. Žádost o vedení v evidenci Zájemců o zaměstnání bude součástí vaší přihlášky.
  • Pro přihlášení se do kurzu potřebujete ověřený přístup prostřednictvím Identity občana nebo datové schránky zřízené na vás jako fyzickou osobu.
  • Musíte splnit podmínky pro vstup do kurzu dané vzdělavatelem (např. vzdělání, zdravotní stav apod.) – ty najdete v popisu jednotlivých kurzů.
  • Vaše žádost musí projít přes schvalovací proces, který posuzuje efektivitu vynaložených prostředků. Omlouváme se, ale vzhledem k stovkám žádostí, které posuzujeme trvá schvalování typicky 2 týdny, někdy i déle.

Anketa

Plánujete zkusit nějakých z rekvalifikačních kurzů nabízených od ÚP?
Ano, mám rád/a výzvy
100 %
Ne, nezaujalo mě to
0 %
Možná, ale mám obavy zda to zvládnu zařídit
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasoval 1 čtenář.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz