Hlavní obsah

Jak Bartoš dostal bídu a celá vláda s ním

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Forbes

Pan Bartoš sdělil, že pirátská honorace dává k dispozici své posty. On svůj ale k dispozici nedal. A to má daleko větší máslo na hlavě.

Piráti dostali ve volbách pěknou bídu. No, čert to vem. Zbytečné ať zmizí! Herní kameny se posouvají podle vůle lidu, ne podle hodu kostkou.

Článek

A bídu nedostali jen Piráti, ale celá vláda. Jeden můj známý, zarytý ODSák, mi nedávno napsal, že Fialova vláda se začíná lidem líbit. No - výsledky voleb to nějak nepotvrzují. A jediný ODSák, jenž zabodoval, byl Kuba, který svůj úspěch postavil právě na odklonu od republikové ODS.

Jsem zcela apolitický člověk a ačkoliv jsem si vědom svých občanských práv, hanebně přiznávám, že jsem u voleb nikdy nebyl. Až letos! Přinutila mne tato vláda. Posunula vnímání mých občanských práv z flegmatické akceptace politických šarvátek k povinnosti zachovat se k této zemi s plnou odpovědností a udělat alespoň tolik, co je v rámci mého jednoho volebního hlasu možné. Totiž přispět k záchraně této krásné země před zvrhlými idealisty, posedlými nefunkční zelenou technologií, zbavit se pijavic, sajících státní rozpočet rovnou z pípy, připomenout, že pomáhat musíme, ale až když si sami zabezpečíme vlastní potřeby, a dát své jasné NE lidem, kteří zapomněli, že před volbami svým voličům dali slib, který okamžitě po usazení na trůn zmačkali jako mastný papír od salámu za najeli na svou vlnu arogance a zvůle.

Četl jsem vyjádření pana Bartoše o politice sousedních zemí. Diskuze - Bartoš: Bojím se, že jsme na trajektorii Slovenska a Maďarska - Novinky

Nejsem příznivcem ani Orbána ani Fica. Ale pan Bartoš by se měl starat především o to, aby udělal práci, za kterou ho lidé svými daněmi platí a pro kterou ho, evidentně omylem, na tu práci zvolili. Starost o ostatní státy klidně ať přenechá jiným.

Takové fiasko a diletantsky lemplovskou lotrovinu, jakou je dementní a zcela nefunkční stavební zákon, včetně jeho digitalizace, který poškozuje občany, úřady i obecně nepříznivou bytovou situaci se snad nepovedlo vyplodit historicky ještě nikomu. Stačilo dát beta test a půl roku funkčnost vyzkoušet. Bartošovy trable se systémem pro stavební řízení: Pomáhají mu Matěj Appelt a Zdeněk Strnad | Blesk.cz

Slušný člověk s akceptací zásadních pravidel obecné morálky by dávno rezignoval nejen na funkci ministra, ale i na poslanecký mandát. Je evidentní, že ani jedno nezvládá. Představte si zubaře, který vám místo bolavého zubu vytrhne zdravý. Půjdete k němu ještě někdy? Může takový zubař obstát? Když si objednáte instalatéra, že vám kape kohoutek, a ráno najdete vytopený byt, objednáte si ho znovu? Měl by vrátit výuční list a zaplatit škody! Zaplatí nám škody Bartoš?

Prostě vyměníte zubaře nebo instalatéra. A stejně tak je třeba vyměnit nefunkční poslance, kteří činí nepromyšlené, neekonomické a nezodpovědné a pro budoucnost fatální kroky proti vlastním občanům, proti této zemi a proti svobodě a lidství.

Není mi ani zřejmé, o jaké „dobře odvedené práci“ v krajích je tu řeč. Bartoš: Myslel jsem, že nejlepší kampaň je dobrá práce. Evidentně to nestačí - iDNES.cz Nic takového jsem nezaznamenal. Takže kdyby pan Bartoš opravdu myslel, tak by to vymyslel. On to ale nedomyslel. Všichni tihle Michálkové, Ferenčíci a podobní experti na štěstí a internet („Nevěřte všemu, co vidíte na internetu, to říkal už Masaryk“ - autor Mgr. et Mgr. Michálek Ph.D.), rozhodně nepatří na post, ve kterém rozhodují o budoucnosti občanů a státu. Těžko chápu, kde vzali své vysokoškolské tituly, protože chování, vyjadřování i deklarovaná úroveň inteligence jejich získání příliš neodpovídá. Ale možná jen nechápu legraci. Rozhodně nad jejich výkony nepropadám huronskému smíchu ani mne nepřivádějí v nadšení.

A jakkoliv nejsem ani příznivcem Babiše, je evidentní, že jeho popularitu zabezpečuje především tragická práce pětikoalice s ještě tragičtějšími výsledky. Politik Babiš si nepotřebuje dělat reklamu. Oni mu ji dělají za něj a za naše peníze.

Vůbec bych se nedivil, kdyby po dalších volbách, do kterých má evidentně tvrdě našlápnuto, udělal totéž, co se děje jemu. Vrhne bandu svých dobře placených právníků na přezkoumávání kontraproduktivních a nekorektních rozhodnutí, která poškodila občany, ekonomiku a morálku této země, posuzování kroků, které provedla tato vláda, jejich případnou protiprávnost a trestnost. Vyměnit soudce zpravodaje pro něj bude už jen rutinní záležitost stejně, jako byla nyní pro současnou vládu. Rozhodně bude mít noty a peníze k tomu, aby se mohl mstít. Být já na jejich místě, hodně bych se bál.

Tristní výsledky v Evropském parlamentu zaznamenal nakonec i Síkela, jehož odbyli nic neřešícím a zbytečným postem Komisaře pro mezinárodní partnerství, o kterém nejspíš nikdo z nás doposud ani neslyšel. Síkelův resort totiž bude rozhodovat o investicích v Africe, Asii a latinské Americe. Vskutku závratné dobrodiní. EK zase jednou ukázala vládě vztyčený prostředníček.

Nevím tedy, pane Bartoši, o jakých dobrých výsledcích práce zde tak sebestředně hovoříte. Plácat se do prsou za míru inflace 4 %, která navazuje na dvě minulé, 15,6% a 10,7%, tedy zdražení již markantně zdraženého, nepovažuji za velké hrdinství ani trudnou práci pro společnost. V krajích jsem také žádné zajímavé produkty z vaší dílny neobjevil. Snad jedině rozdané peníze kamarádům? Bartoš a Stanjura dávají smlouvy za miliony stranickým kolegům - Novinky

Ačkoliv to nelze jistě predikovat, je pravděpodobné, že v dalších volbách dostane současná vládnoucí garnitura, která je zcela mimo realitu, ještě daleko větší bídu. Zapomněli na své základní poslání. Totiž naplňovat vůli lidu, ne svojí! Pracovat ve prospěch státu a občanů, jak přísahali a slibovali před volbami, ne proti nim a pro sebe. A na prvním místě mít zájmy této země. Ne cizí! I v letadle vás poučí: Rodiče nejdřív nasadí masku sobě a až potom svým dětem. Když rodiče padnou, dětem už ji totiž nikdo nenasadí.

Pokud se pan Baroš bojí, že jsme na trajektorii Slovenska, tak z výsledků voleb je zřejmé, že občané se bojí zcela jiných věcí. Zejména, že tato vláda vydrží až do konce volebního období. Nadělala už tolik škod, že jakékoliv další mohou být fatální a už nenapravitelné. Místo strašení extrémními populisty by možná pan Bartoš udělal lépe, kdyby prolomil absenci sebereflexe, vzal svou harmoniku a někde ve srubu si načesával dredy. Přibalit si může i svůj drahý kancelářský lustr.

Nejsem žádný politický kritik ani nemám ambice se jakkoliv angažovat. Politika našich končin je politikou poprav. A jak mne poučila má teta Flóra, i Hus, Jánošík a sedmadvacet českých pánů by vykonalo více, zůstali-li by na živu.

Ať Bůh stojí při této zemi a spravedlnost ať vykoná, co spravedlivé jest. Pak Bůh s vámi, pane Bartoši.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz