Hlavní obsah
Prezidentské volby

Babišovy fauly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Šárka Konečná

Český expremiér Andrej Babiš, foto: Šárka Konečná, inregion.cz

Andreji Babišovi viditelně teče do bot. Plná náměstí hovoří ve prospěch jeho soupeře Petra Pavla, a tak Babiš dělá všechno proto, aby skóre obrátil. Neštítí se použití hrubých faulů, které v kultivované společnosti nemají co pohledávat.

Článek

Zatímco se na začátku prezidentského klání Babiš zavazoval vést pozitivně laděnou kampaň, opak je pravdou. Namísto racionální a věcné argumentace jsme svědky Babišových hrubých útoků na každého, kdo mu oponuje. Pálí do všech, vystupováním připomíná neřízenou střelu, jeho stále se opakující útoky na Pavla mají kadenci kulometu. Dokonce se zdá, že zcela bizarní přirovnání Pavla k Putinovi si Babiš zamiloval natolik, až se bez něj nedokáže obejít. Zašel však příliš daleko. Ve své bujné představivosti, dokonce soupeří právě on sám s Putinem a voliči Pavla preferují právě Putina. Že by Babiše v noci provázely noční můry, které pak ventiluje veřejně? Těžko říci.

Babišovu útočnou rétoriku nedokázala zmírnit ani kulka, kterou kdosi doručil anonymním dopisem jeho ženě Monice. Zvláštní na celém případu, který šetří Policie České republiky, je Babišova odvaha. Náboj, který společně s výhružkami Babišově choti dorazil do poštovní schránky minulý čtvrtek, zůstal utajen veřejnosti i policii do soboty. Teprve v sobotu odpoledne Babiš vše ohlásil a před televizními kamerami srdceryvně vyjádřil obavy o život svůj i své rodiny. Vše četl z papíru, na kterém měl připraveno své prohlášení a lejstro držel doslova v třesoucích se rukou. Zřejmě pro zvýšení dramatičnosti celého okamžiku. Den před tím, tedy v pátek, se o svoji ženu zřejmě nebál. Monika Babišová totiž svého manžela v pátek doprovázela při jeho kontaktní kampani v Liberci, Jablonci nad Nisou i Děčíně. Něco tu tedy s nábojem pro Moniku očividně hodně zapáchá. Buď jde o velice zoufalý marketingový tah Babišova týmu, nebo totální selhání Babišovy ochranky, anebo si Babiš před veřejností jen hraje na starostlivou hlavu rodiny.

Podpásovky Babiš umí rozdávat solidní, to je vlastnost, kterou mu nelze upřít. Jednu z posledních uštědřil nepřítomnému Pavlovi na pondělní zabijačce v Brně. Kopnout si do protivníka, co bojuje s nemocí a nemůže se účinně bránit, je pro Babiše příznačné. Otázkou je, zda právě tato unfair kampaň nebude zabijačkou Babišovy prezidentské kandidatury. Ta totiž pomalu, však jistě, ztrácí nejen nápad, ale i náboj. Přišel z Brna, kde se paní Babišová objímala s fanoušky. Paradoxně beze strachu i jakékoli osobní ochranky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz