Hlavní obsah
Jídlo a pití

Radiatori ai quattro formaggi

Foto: Šárka Konečná (alias Francesca Scaglioni)

Radiatori ai quattro formaggi

Tahle italská klasika zaujme právě tehdy, když celá rodina onemocní a dítě nechce nic jiného než pastu. Recept je jednoduchý i pro chorou maminku, která by se raději viděla brzy v posteli.

Článek

Příprava je poměrně jednoduchá. Pro čtyři porce potřebujeme následující suroviny:

- 320 g těstovin typy radiatori

- 80 g gorgonzoly

- 80 g provolonu

- 80 g sýra Fontina

- 80 g Parmigiano Reggiano

- 50 g másla

- Sůl, pepř podle chuti

Postup: Nakrájíme Gorgonzolu, Provolone, Fontinu a polovinu Parmigiano Reggiano na poměrně malé kousky a zbylou polovinu nastrouháme.

Poté rozpustíme máslo ve vodní lázni a po rozpuštění jej necháme teplé.
Mezitím si na pánvi s velkým množstvím vroucí osolené vody uvaříme těstoviny al dente.

Po scezení dochutíme nakrájenými sýry, rozpuštěným máslem a polovinou strouhaného parmezánu.
Ochucené těstoviny rozdělíme na talíře a přidáme zbylý nastrouhaný parmazán.

Ihned podáváme, aby se čtyři sýry nestihly úplně rozpustit.

Celé vaření nám nezabere víc, jak 25 minut, takže dítě bude rychle obslouženo, zbytek rodiny rovněž a maminka - kuchařka, či tatínek - kuchař, se brzy dostanou do postele, aby se mohli dále kurýrovat.

Buon appetito

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz