Článek
Příprava je poměrně jednoduchá. Pro čtyři porce potřebujeme následující suroviny:
- 320 g těstovin typy radiatori
- 80 g gorgonzoly
- 80 g provolonu
- 80 g sýra Fontina
- 80 g Parmigiano Reggiano
- 50 g másla
- Sůl, pepř podle chuti
Postup: Nakrájíme Gorgonzolu, Provolone, Fontinu a polovinu Parmigiano Reggiano na poměrně malé kousky a zbylou polovinu nastrouháme.
Poté rozpustíme máslo ve vodní lázni a po rozpuštění jej necháme teplé.
Mezitím si na pánvi s velkým množstvím vroucí osolené vody uvaříme těstoviny al dente.
Po scezení dochutíme nakrájenými sýry, rozpuštěným máslem a polovinou strouhaného parmezánu.
Ochucené těstoviny rozdělíme na talíře a přidáme zbylý nastrouhaný parmazán.
Ihned podáváme, aby se čtyři sýry nestihly úplně rozpustit.
Celé vaření nám nezabere víc, jak 25 minut, takže dítě bude rychle obslouženo, zbytek rodiny rovněž a maminka - kuchařka, či tatínek - kuchař, se brzy dostanou do postele, aby se mohli dále kurýrovat.
Buon appetito