Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Dvě kamarádky, jedna dovolená a dva egyptští manželé

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Příběhy letních dovolenkových lásek bývají velmi podobné. Bohužel většinou i tím koncem.

Článek

Mám kolegyni Lucku (42), která se před pěti lety vydala s nejlepší kamarádkou na dovolenou do Egypta. Obě byly zrovna bez partnera a chtěly si prostě jen tak užít mořského vzduchu a slunce. Že se jim kompletně změní život, s tím nepočítaly.

Lucka i Žaneta (41) jsou ve svém oboru uznávanými odbornicemi. Obě mají vysokoškolské vzdělání, slušnou kariéru a vydělávají pěkné peníze. Přesto se jim v osobním životě nikdy moc nedařilo. Lucka se rozešla s poslední známostí po pětiletém vztahu a Žaneta ukončila tříletý poměr se ženatým mužem.

To léto si zarezervovaly čtrnáctidenní pobyt all inclusive v jednom vyhlášeném egyptském resortu. Neměly v plánu nic jiného než lenošení na pláži, koupáni v moři a popíjení drinků se slunečníkem.

Hned druhý den po příletu se však jejich svět začal postupně obracet vzhůru nohama. Po Lence totiž významně pokukoval ten hezký barman s uhrančivýma očima, ke kterému si chodila stále častěji pro pití a úsměv a o Žanetu zase nápadně projevoval svůj zájem brigádník u hotelového bazénu. Co se pak dělo po všechny zbývající dny pobytu si asi umíte představit.

Tady by měl příběh končit. Dámy by se vrátily ke svému životu v České republice a letní dobrodružství by zanechaly za sebou. Ale nekončí. Obě zamilované kamarádky se svými milými udržovaly kontakt i nadále, několikrát se do Egypta ještě vrátily a následně si oba pány přestěhovaly do svých domovů a pojaly je za manžely. Přes všechny kulturní i materiální rozdíly, přes všechna varování rodin a přátel.

Žaneta si vzala Kariho. Je o osm let mladší a od svatby si vlastně ještě nepřestal hledat práci. Navenek se prezentují jako ten nejšťastnější pár a jen několik zasvěcených tuší, že se manželství již otřásá v základech a veškeré náklady společného života nese na bedrech Žaneta.

Kolegyně Lucka rok a půl po svatbě porodila první dcerku. Její manžel Ahmed byl sice velmi šťastný, ale trval na tom, aby se co nejdříve pokoušeli o další dítě, chtěl totiž syna. Ahmed je mladší o devět let a před narozením dcery vystřídal několik špatně placených zaměstnání. Následně se s Luckou dohodli, že bude nejlepší, když s dítětem zůstane doma a ona se vrátí ke své rozjeté kariéře. V tomto setrvali až do narození dcery druhé.

Zklamaný Ahmed se rozhodl, že péče o dvě děti a ještě k tomu dcery, je nad jeho síly a radši bude podnikat. Veškeré Lucčiny úspory investoval do rozjezdu stánku s rychlým občerstvením, kde tráví všechny své večery. Stánek si zatím sám na sebe nevydělá, takže rozdíly v příjmech a výdajích dotuje Lucka. Dcerky jsou přes den v soukromé školce a rodiče v práci. Ahmed se několikrát nechal slyšet, že pokud bude mít syna, odstěhuje se s ním sám do sousedního Německa, kde se cizincům daří mnohem lépe.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz