Hlavní obsah
Názory a úvahy

Kam se poděla Veronika, pro místní prostě parukářka? Slehla se po ní zem

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: WOKANDAPIX / Pixabay

Ilustrační foto.

Veronika Baníková byla svérázná mladá žena. Na podzim roku 2021 se ztratila. A ačkoliv byla nepřehlédnutelná, žádné svědectví neposkytlo takovou stopu, která by vedla k jejímu vypátrání.

Článek

19. 9. 2021 odešla z domova a po čtyřech dnech od jejího odchodu rodina dala podnět policii k pátrání. Veronika se totiž občas někam vydala a vrátila se až po několika dnech, takže proto takové prodlení. Veronice bylo 34 let a podle rodiny to byla hodná holka. Náhled policie na Veroniku je jiný. Veronika byla problémová, drogově závislá. Přesto má o ní, pochopitelně, její rodina strach. Žila ve svém světě, celé hodiny posedávala v Broumově na schodech proti obchodu Hruška nebo na autobusovém nádraží. Milovala paruky. A také různé prášky, nebo marihuanu. Občas něco ukradla, aby si pořídila peníze. Nepracovala a byla částečně zbavena svéprávnosti. Za drobné krádeže byla také odsouzena a jeden měsíc strávila za mřížemi. Když odcházela z domova, vzala matky telefon. Prý si nevzala ani paruku, ale v pátrání už byla informace o tom, že na hlavě paruku měla. Telefon ovšem ani nezapnula. Chtěla si jeho prodejem vydělat na drogy? Policie prohledávala v obci kůlny a sklepy, ale bez výsledku. Nastoupila do velkého černého auta, jak vypověděla známá rodiny? Byla prý důvěřivá. Mohl ji někdo nalákat na drogu a odvézt.

30. 9. byla prý spatřena v doupěti narkomanů a bezdomovců v Čáslavi. Objevena ale nebyla.

O jejím dalším pohybu už není žádné další svědectví? Byla velice výrazná, nejen kvůli zálibě v parukách, ale také kvůli své chůzi, která připomínala chůzi opilé ženy. Napadala silně na jednu nohu a na levém lýtku měla tetování. V obci ji každý znal a je divné, že by si jí nikdo nevšiml.

Letos v dubnu se opět rozeběhlo intenzivní pátrání po Veronice. Lokalitu mezi Broumovem a Policí nad Metují procházela více než stovka policistů. Procházela místa, kde se podle nových informací mohla Veronika nacházet v čase svého zmizení. Bez úspěchu. Kam jí někdo nalákal? Slíbil ji drogu? Co se stalo dále?

Ztratila se mladá žena. Zřejmě už není mezi námi. Nikdo neví o jejím osudu. Nebo alespoň nikdo, kdo by byl ochoten podat svědectví. Hodně ohlasů v diskuzích ji zatratilo. Je špatná a pátrat by se po ní nemělo. Není vám líto této ztracené duše?

Zdroj:

https://www.ceskatelevize.cz/porady/1100492707-na-stope/422236100132006/cast/897722/

https://www.idnes.cz/hradec-kralove/zpravy/policie-patrani-veronika-banikova-paruka.A240410_093128_hradec-zpravy_kvi

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz