Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Řemeslo má zlaté dno? Kdepak, nejzlatější dno má politika

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Maklay62 / Pixabay

Ilustrační obrázek.

Šikovný řemeslník si dokáže vydělat slušné peníze. Jenže musí pracovat rukama a to se dnes nikomu až tak nechce. Každý jde raději studovat, ovšem uchytit se v oboru může být problém, ale třeba mu pšenka pokvete v politice.

Článek

Ano, šikovný řemeslník si opravdu vydělá. Zedník, instalatér, obkladač, tesař a další profese jsou na úbytě. Ovšem, aby si takový řemeslník vydělal, musí pracovat na sebe, shánět zakázky, vést účetnictví a k tomu se ještě otáčet. Pro něj je to opravdu náročné a své práce si cení. Pro nás ostatní je těžké ho vůbec sehnat a stejně tak těžké ho zaplatit. A tak si lidé raději najmou nějaké ty pracanty z Ukrajiny, kteří jim jednou přijdou jako zedníci a poté ti samí třeba jako instalatéři nebo jako odborníci na výměnu střechy. Jejich taxy jsou nižší, ale zase práce může plně korespondovat s cenou.

Potom jsou zde řemeslníci, kteří se raději nechají zaměstnat. Vydělají něco přes dvacet tisíc a stačí jim to. Mají klídek a pohodičku, nemusejí se o nic starat a v práci se také nepřetrhnou.

A většina mladých nechce nic moc řešit, ani dřít fyzicky, takže jdou na střední školy a potom pokud možno na vysoké. Studium samo o sobě není zárukou pozdějších dobrých výdělků, mnozí se neuchytí ve vystudovaném oboru a stejně pracují na nějaké podřadné manuální pozici.

Jenže politika je svět, kde se prachy točí ve velkém. Je třeba se nebát a začít se prosazovat. Mít značné sebevědomí, umět mluvit, nejlépe více jazyky, politicky se angažovat a vlastně žádné další znalosti a dovednosti už nebudou potřeba. Jde spíše o nějaké umění. Každý na to prostě nemá talent. Stejně tak, jako každý nemůže být malířem, spisovatelem nebo hercem. Politika má asi nejvíce společného s herectvím. Pokud jste tedy byli členy jakéhosi ochotnického spolku, budete mít zřejmě dobré předpoklady pro vstup na politickou scénu. Politika je prostě uměním, které dokáže vydělat pěkné peníze. Čím dříve se člověk do politiky vrhne a začne se jí věnovat, tím rychlejší je jeho růst. Poté si už jede svoji dráhu, občas raději vjede na výhybku, změní své zásady, myšlení a přesvědčení, změní stranu, ale jízda pokračuje. A finanční odměny jsou více než skvělé. Politici jsou přeci ti, kteří potřebují přidáno jako první, těch se prázdná státní kasa netýká. Ta se týká asi jen nás, obyčejných občanů.

Takže pokud máte vztah k politice, už víte jakou cestu zvolit. A když se vám bude dařit, budete se mít určitě dobře. Stejně tak, jako všichni poslanci, senátoři, členové vlády a další politici si zasloužíte slušný život.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz