Hlavní obsah
Aktuální dění

Sami Chorvati žasnou nad nenasytností některých krajanů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Dimhou / Pixabay

Ilustrační foto.

Majitel plážového baru, který náleží k Matilda Beach resortu ve Vodicích, si účtuje poplatek za místo na pláži, kam si dáte ručník. Neskutečné, ale je to tak. Této podivné praktice místního vydřiducha se diví i samotný list Slobodna Dalmacija.

Článek

Platí se za všechno. Za zaparkování v obci nebo u pláže mimo obec, pokud je váš apartmán daleko od moře a musíte se tedy k moři svézt autem. Platí se za sprchu, pokud ji na pláži najdete a pochopitelně se platí za lehátka a slunečník. A zde skutečně hodně. Tento podnikavec vybírá za jedno lehátko 10 Euro a za slunečník 43 Euro. Ve dvou vás tento set vyjde na 63 Euro, což je asi 1600 Kč pochopitelně na den. V Řecku stojí celý set většinou 15 Euro, na některých vyhledávaných plážích více, ale jinde můžete lehátko se slunečníkem použít pouze za konzumaci na baru.

Je jasné, že vysoká cena všechny odradí a tak si poradí po svém. Zapíchnou vlastní slunečník a lehnou si na vlastní osušku. A tak si místní podnikatel řekl, že takhle tedy ne, to by tak hrálo, všichni leží na ručníku. Budu tedy vybírat za místo pro ručník a už si vyvěsil plakátek. Což ohromilo paní Martu a fotku plakátku umístila na facebookovou stránku Apartmani Vodice – Tribunj – Srima, což neuniklo redaktorům chorvatského portálu MORSKIHR a do baru zavolali. Majitel se kroutil jako had, údajně nejde o místa na pláži, ale deset metrů nad pláží, na jeho vlastním pozemku. Jenže ruku na srdce, kdo by si dával ručník za poplatek někam nad pláž, když si jí může dát přímo k vodě, že? Prostě bohapustý výmysl. Pláž je totiž veřejná a nikdo nemá právo si jakýkoliv kousek třeba oplotit nebo za něj vybírat. A oni údajně nepotřebují žádné povolení, podnikají na svém, budou si klidně účtovat i vzduch, kteří budou lidé dýchat. Takže se redaktoři na místo rozjeli a skutečně jim byla nakonec vystavena účtenka na 4 Eura za položený ručník. Ke každému účtování za cokoliv musí mít podnikatel evidovanou činnost. A tak si pana vydřiducha proklepnou na úřadech ve Vodici i u Státní inspekce.

Zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz