Hlavní obsah
Názory a úvahy

Senior seřezal děti větví. Jak si desetileté děti zasloužily takový nával agrese?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lukas_Rychvalsky / Pixabay

Ilustrační foto.

Co mohlo penzistu vyprovokovat k takovému útoku? Proč vyběhl na děti, které si hrály před jeho domem, a dal jim výprask?

Článek

Nadáváme, že děti sedí jen doma u počítačů, a když konečně vyběhnou ven a hrají si, tak dostanou nářez. Co se vůbec minulou neděli přihodilo v Husinci?

Dvě desetileté děti. Místní dívka a chlapec z azylového domu si hrály na veřejném prostranství. Házely míčem o strom. Ovšem v dutině stromu byl umístěný vodník. Děti při hře trefily vodníka a z blízkého domu vyběhl muž. Dětem, které stály vedle sebe, zasadil prý dohromady alespoň osm ran klackem, větví nebo snad násadou od hrábí. Maminka holčičky je přesvědčená, že pokud by na ně napřed křičel, že by dcerka utekla. Musel je asi napadnout bez jakéhokoliv varování. Děvče skončilo v českobudějovické nemocnici, chlapec je doma, ale má psychickou újmu. Otec chlapce s dotyčným mužem mluvil, ten celou věc zlehčil. Prý to nebylo nic dramatického, ale i na otce prý přišel s holí.

Agresivní senior je dokonce bývalým komunálním politikem. Podle ředitelky azylového domu Rybka nemá obyvatele domova rád a vůbec se tím netají. V minulosti už došlo k několika výpadům vůči těmto obyvatelům. Mohlo se jednat o stejného muže?

Maminka holčičky má slzy na krajíčku, bojí se o dceru. Po útoku měla červené stopy po různých částech těla. Napřed byla v nemocnici v Prachaticích, ale po propuštění trpěla bolestmi hlavy. Nyní je hospitalizovaná v nemocnici v Českých Budějovicích, kde ji čeká neurologické vyšetření.

Ano, děti někdy zlobí. Zvlášť venku se rozdovádí a dokážou pěkně lumpačit. Házely děti opravdu jen na strom a vodníka trefily náhodou? Nebo byl vodník terčem? Dětský míč už má na svědomí mnoho oken i jiných objektů. Vždyť za míčem se honí už několik generací.

Před lety vysklené okno děti vyděsilo natolik, že ihned vzaly do zaječích. Protože bylo normální, že ze stavení opravdu vyběhl pan domácí a dětem nařezal. Rodiče pak musely zaplatit škodu. Takže útěk byl tím nejlepším řešením.

Tyto děti nic nezničily, neutíkaly, zůstaly na svém místě a dostaly nezasloužený výprask. Přesto se vykonavatele pomsty někteří diskutující pod článkem zastávají. Oni také dostávali nařezáno. Doma se raději ani nesvěřili, protože by jim rodiče přidali. A tyto názory mají stovky srdíček.

I kdyby ty děti míčem ostřelovaly vodníka, nikdo nemá právo je seřezat nějakým klackem. Jsou to malé děti, děti skleníkové, na rozdíl od děcek, které s míčem dováděly v minulém století. Ty by prostě zdrhly, jak by viděly dědu vycházet. Bylo by jim jasné, že mají velký problém na krku a dostanou výprask. Tato holčička s chlapečkem důvěřivě zůstali stát na svém místě a byla zbiti dospělým mužem.

Zdroj:

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-senior-na-prachaticku-zbil-dve-desetilete-deti-na-ulici-vetvi-40491406

https://www.policie.cz/clanek/incident-v-azylovem-dome.aspx

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz