Hlavní obsah

Vláda si z nás už asi dělá legraci. Káže vodu a pije víno

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: CatsWithGlasses / Pixabay

Ilustrační foto.

Podle nového zákonu bude „funkce“ manželky prezidenta placená. Ano, ministerstvo práce a sociálních věcí se rozhodlo, že první dáma si zaslouží nějaké ty peníze na kadeřníka a oblečení.

Článek

Paní Eva Pavlová doprovází na zahraničních cestách svého muže a tím pádem reprezentuje náš stát. Musí nějak vypadat a chovat se na úrovni. Nemá to prostě jednoduché a tak se ministerstvo rozhodlo trochu paní Pavlové finančně vypomoci. Dostane třetinu nezdanitelné paušální náhrady svého chotě. Takže jí přistane na účtu krásných 95 tisíc korun. A běžný občan zírá. Škrtá se kde může, odchody do důchodu se prodlužují, zvyšování penzí se stoplo a najednou paní prezidentová dostane skoro pětinásobek průměrného důchodu. Všem nám vláda vysvětluje, na co všechno v této době prostě není a najednou přijde s takovýmto návrhem. V době nejvyššího státního deficitu se náhle objeví zbytečná částka, která se poskytne paní prezidentové na parádu. V celé Evropě není žádný stát, který by platil náhrady partnerce hlavy státu. Budeme průkopníci. Co na to řeknou ti penzisté, kteří byli obráni o navýšení svých penzí? Jak se to bude líbit ženám samoživitelkám, které musí obracet každou korunu?

Proč nemůže podpořit svoji drahou polovičku vlastní manžel? Má sám málo? Dostává plat a to slušný. 341 tisíc korun ze kterých odvádí daň, ale už ne zdravotní a sociální pojištění. K tomu pobírá nezdanitelné paušální náhrady zhruba 317 tisíc.

Vždyť je to výsměch všem občanům, kteří byli krmeni pohádkou o prázdné státní kase!

Zdroj:

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prvni-dama-eva-pavlova-navrh-zakona-reprezentace.A241004_111039_domaci_misl

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/796331/revoluce-v-odmenovani-ceskych-prvnich-dam-hrad-vysvetluje-95-tisic-mesicne-pro-evu-pavlovou.html

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz