Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Dárek pro učitelku na konci roku: Jak vybrat ten pravý

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay.com

Učitelka

Blíží se konec školního roku a mnoho rodičů a studentů přemýšlí, jak poděkovat svým učitelům za jejich úsilí a péči. Dát dárek učitelce na konci roku je krásný způsob, jak vyjádřit vděčnost a uznání. Jak ale vybrat ten pravý?

Článek

Ne vždy tomu samozřejmě tak je, ale dnes budeme vycházet z předpokladu, že jste byli spokojení s třídní učitelkou a rádi byste ji odměnili něčím, co neskončí někde na zaprášené přeplněné poličce.

Pokud víte, co učitelka ráda dělá ve volném čase, můžete vybrat dárek, který odpovídá jejím zájmům.

Personalizované dárky

Personalizované dárky jsou skvělým způsobem, jak ukázat, že jste do výběru dárku vložili čas a úsilí. Může to být například klíčenka s vyrytým jménem nebo třeba zápisník s monogramem.

Dárkové poukazy

Dárkový poukaz je praktický a univerzální dárek, který umožní učitelce vybrat si něco podle svého vkusu. Můžete zvolit poukaz do knihkupectví, na kosmetiku, do restaurace nebo třeba na masáž.

Velkým hitem jsou předplacené karty do obchodního domu či do drogerie. Učitelka si tak může sama vybrat, za co peníze utratí.

Květiny a rostliny

Květiny jsou klasickým dárkem, který nikdy nezklame. Můžete darovat kytici čerstvých květin nebo třeba květinu v květináči, která bude učitelku těšit ještě dlouho po skončení školního roku.

Na druhou stranu jsou právě tyto dárky velmi nevděčné, protože učitelka si poté táhne domů třeba třicet vázaných květin a když navíc druhý den odjíždí na dovolenou, ani z nich nemá radost.

Řešením může být, že se domluvíte celá třída a koupíte jednu kytici. Nebo může každé dítě dát učitelce jednu růži a vznikne tak jedna velká kytice.

Ručně vyrobené dárky

Ručně vyrobený dárek má vždy zvláštní hodnotu. Může to být například ručně pletený šátek, domácí marmeláda, nebo třeba vlastnoručně namalovaný obrázek od žáka.

Relaxační dárky

Učitelky mají za sebou náročný školní rok, a proto jistě ocení dárek, který jim pomůže relaxovat. Může to být například vonná svíčka, relaxační koupelové soli, nebo třeba vstupenka do wellness centra.

Dárky s vděčností a uznáním

Největší hodnotu má často dárek, který vyjadřuje upřímnou vděčnost a uznání. Může to být například dopis od žáků a rodičů, kde poděkují za skvělou práci, nebo třeba album s fotografiemi a vzpomínkami na společné chvíle ve škole.

Takový druh dárku se hodí zejména ve chvíli, kdy víte, že učitelku už další rok mít třídu nebude.

A pár tipů na závěr. Společný dárek od celé třídy může být velkolepější a symbolizovat jednotu a spolupráci. Než aby učitelka dostala třicet čokolád a hrnečků, je lepší jeden větší dárek.

A nezapomeňte na malý vzkaz s poděkováním. Ten může udělat velký dojem a dodat dárku osobní nádech.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz