Hlavní obsah
Cestování

Polská Havaj: Nachází se kousek od českých hranic, nabízí průzračnou vodou a nezapomenutelný zážitek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: SOULMATE

Hledáte komornější destinaci? Hodina jízdy autem z Ostravy nebo Českého Těšína a jste na Havaji! Alespoň v té polské. Je to levnější a rozhodně zanecháte menší uhlíkovou stopu. Touhy po relaxu a odpočinku jsou přibližně 70 kilometrů od Krakova.

Článek

Resort Molo v Osieku vás po vstupu uchvátí nejen dokonale čistým bazénem s křišťálově modrou vodou, ale také pohodlnými lehátky a typickými slunečníky, které jsou pokryté bambusem. Je tu okouzlující prostředí, takže si stačí vybrat jen volné lehátko, jehož cena je zahrnuta ve vstupném, použít vhodný opalovací prostředek a oddat se své letní dovolené. Zkušení plavčíci se postarají o vaši bezpečnost, takže se nemusíte bát o své zdraví. Pro uspokojení chuťových buněk velkých i malých návštěvníků, se zde nacházejí vybavené plážové bary, které nabízejí tu pravou havajskou atmosféru, která připomíná tropickou dovolenou daleko v exotice.

Nachází se kousek od českých hranic

Jedná se o luxusní zážitek, a to i když jste tu na dovolené s rodinou, nebo jen na krátkodobý pobyt. Pokud se rozhodnete a vydáte se na toto místo, jistě vás bude zajímat, zda se platí vstupné. Ano, platí, což je v Polsku poměrně vzácné. Proč? Protože toto je jedinečné místo ke koupání a určitě ho ocení všichni, kteří se jen tak nedostanou na opravdovou Havaj. Vstupenky není možné zakoupit dopředu, jsou dostupné pouze u pokladny přímo na místě a výhodou je, že můžete platit platební kartou. Nejsou zde k dispozici ani žádné permanentky pro delší pobyt, protože je na molu omezený počet návštěvníků. Proto je vhodné si udělat dostatečnou časovou rezervu, abyste se do areálu vůbec dostali.

Foto: SOULMATE

Můžete si půjčit loďku nebo šlapadlo.

Nabízí průzračnou vodu a nezapomenutelný zážitek

Jako na všech jiných venkovních koupalištích, je i toto otevření mola závislé na počasí. Je samozřejmostí, že za příznivého počasí je koupání povoleno po celý den, naopak je tomu ale za nepříznivého počasí. Proto je dobré sledovat dlouhodobou předpověď a podle toho naplánovat svou dovolenou. Ale i za nepříznivého počasí je možné prožít hezký den procházkami po okolí, nebo si zajít na dobrou kávičku nebo zmrzlinu. Ti z vás, kteří hledají něco jiného než koupání, si mohou vyrazit na blízké jezero, kde si mohou zapůjčit loďku nebo šlapadlo. I tento zážitek je nezapomenutelný a nabídne pohled na zcela novou přírodu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz