Hlavní obsah
Sport

Fotbalová Slavia se vydává zvláštní cestou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Nový ročník české nejvyšší fotbalové ligy se blíží. Slavia touží po návratu titulu do Edenu, jenže bude na to aktuální kádr mít?

Článek

Start nového ročníku české nejvyšší fotbalové soutěže se nezadržitelně blíží, už příští víkend začne další běh na dlouhou trať, na jehož konci čeká ligový titul, ale to nejdůležitější: přímý postup do hlavní fáze Ligy mistrů.

Díky možnosti účasti v hlavní fázi Ligy mistrů nás čeká zajímavý ročník české ligy, nově Chance Ligy.

Pravděpodobnost, že by do boje o mistrovský titul vstoupil jiný tým, než pražská S a Plzeň, je velmi malá. Liberec či Mladá Boleslav vstoupí do nového ročníku s velkými změnami, ale neočekává se, že by oba týmy zamíchaly kartami v boji o titul.

Kdo zároveň čekal mohutné posilování TOP 3 českých klubů, musel být zklamán. Do začátku soutěžního ročníku se ještě může mnohé změnit, především ale Sparta počítá aktuálně spíše ztráty.

K překvapivému přesunu došlo na trase Plzeň -> Slavia. Přestup Tomáše Chorého do Prahy by si před několika měsíci nedokázal představit nejeden fanoušek Plzně či Slavie. Stalo se, Tomáš Chorý bude v Edenu částí fanoušků přijat, najde se ovšem i část fanoušků, kteří příchod vytáhlého útočníka nepřijala. Chorý bude muset svými výkony tuto část fans přesvědčit, nečeká ho nic snadného. Jeho role v týmu bude jasná, hra hlavou. Příchodem Chorého ale ofenzíva sešívaných zpomaluje.

Vedení klubu dále řeší případný návrat miláčka publika z let minulých, Petera Olayinky. Ten v Edenu své maximum už zanechal, podával skvělé výkony, byl lídrem, dříčem a srdcařem. Otázkou nyní je, zda se vyplatí za Olayinku zaplatit tučné odstupné a zda jeho případným příchodem nedělá Slavie krok zpátky. Trpišovský a jeho štáb měl v minulosti čich na zajímavé hráče, kteří svoji kvalitu v Edenu prokázali. Je samozřejmé a normální, že každý příchod nevyšel tak, jak si vedení představovalo, ale najdou se příchozí hráči, kteří se klubu vyplatili.

Příchod Chorého a případný příchod Olayinky mi úplně nezapadá do předchozích přestupních aktivit Slavie v minulých letech. Kádr získá další potřebné zkušenosti, ztratí ale na rychlosti a dynamice.

Obě změny jsou poněkud riskantní, teprve čas ukáže, zda to byl pro Slavii trefený jackpot.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz