Hlavní obsah
Sport

Jedny z nejhorších přestupů do pražské Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Klub z Vršovic má za sebou zlé časy. Před 13 lety hrozilo, že neobdrží licenci, bez které by nemohl hrát profesionální soutěž. Po této zlé době zde opět máme velký a úspěšný klub.

Článek

Neobdržení licence či hrozba sestupu do druhé ligy. To už je minulost. Ze Slavie se stal kolos. Přišly úspěchy, trofeje, silný sponzor, vydařené obchody. Eden se stal pro hráče lukrativní adresou. I tak ale některé příchody nevyšly podle představ.

Gino Van Kessel

Přišel s vizitkou střelce, ovládl statistiky na Slovenku. V Edenu se mezi střelce zapsal hned při své premiéře. Jenže poté se prosadil už jen třikrát, navíc se ukázalo, že to s ním nebylo, jak se lidově říká, úplně lehké. V lize odehrál jen 7 utkání, než odešel na hostování. Stal se z něho fotbalový cestovatel.

Halil Altintop

Co se týče přestupů, byl to v české lize bláznivý rok. Obě pražská S se předháněla, kdo přivede větší jméno. Z německého Augsburgu přišel do Edenu hvězdný Halil Altintop. Turecký ofenzivní záložník měl být ozdobou ligy, vydržel ale jen půl roku. V sešívaném dresu odehrál 8 ligových utkání, prosadil se pouze jednou. Herně se trápil, z Edenu zamířil zpět do Německa.

Danny

Společně s Altintopem přišel do Edenu hvězdný Danny. Portugalský reprezentant a dlouholetý kapitán Zenitu Petrohrad vydržel ve Slavii „alespoň“ jednu celou sezónu, ve které odehrál 21 utkání. Do kolonky střelců zapsal ale jen jednu branku. Jarní část strávil spíše na lavičce náhradníků. Půl roku po svém konci ve Slavii ukončil kariéru.

Martin Fenin

Tohle byl krok vedle. V sezóně, ve které Slavii hrozil sestup do druhé ligy, hledalo vedení do svých útočných řad střelce. Doufalo, že ho našlo právě ve Feninovi. Do Edenu přišel z druholigového německého klubu FC Energie Cottbus. Jeho působení v sešívaném dresu bylo ale jedno velké trápení. Po roce odešel s bilancí 12 zápasů a nulou na kontě vstřelených branek.

João Felipe

V Edenu měli s tímto brazilským křídelníkem velké plány. Vedení si ho vybralo na dorosteneckém turnaji CEE Cup, přestupová částka byla 500 tisíc eur. Postupnou přípravou se měl do prvního týmu sešívaných probojovat, dařilo se mu v týmu do 19 let v mládežnické obdobě Lize mistrů. V prvním týmu nakonec odehrál jen pár minut v domácím poháru a 18 minut v nadstavbovém utkání proti Jablonci. Ze Slavie zamířil zadarmo do třetiligového Rakovníku, odkud se po půl roce pakoval a vrátil se zpět domů do Brazílie.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz