Hlavní obsah
Sport

Jedny z nejhorších přestupů do pražské Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

I mistr tesař se někdy utne, říká české přísloví. Ve Spartě se spletli při nákupech hned několikrát, vybrali jsme 5 nevydařených transferů.

Článek

Fotbalová Sparta se stala pro hráče lukrativní adresou. Každý rok ohlásí klub z Letné několik příchodů. Ne vždy se ale trefí, některé příchody byly zpětně vyhodnoceny jako chybné. Mohli bychom vybrat hned několik hráčů z éry trenéra Andrea Stramaccioniho. Jelikož by to bylo příliš snadné, vybrali jsme z působení italského trenéra jen dva hráče.

Tal Ben Haim

Není jiná možnost. Izraelský útočník přišel do Sparty za 2,9 milionu eur, v danou chvíli se jednalo o nejdražší přestup v historii české ligy. Přišel s vizitkou skvělého střelce, jenže v naší lize se neprosadil ani jednou. V prvním týmu letenských odehrál jen 24 utkání, víc času strávil na marodce. Po třech letech Spartu opustil.

Semih Kaya

Stal se nejlépe placeným hráčem ligy, za 50 milionů korun přišel z tureckého Galatasaraye. Hned v prvním utkání se ale zranil. V rudém dresu odehrál pouze 33 zápasů, stejně jako Ben Haim po třech letech Spartu opustil.

Pablo Gil

V roce 2012 přivedla Sparta hráče z Realu Madrid, z rezervy Bílého baletu. Měl se stát ozdobou ligy, posílit obranu letenských. V přípravě to začalo nadějně, jenže pak začal chybovat. Nakonec zasáhl jen do dvou ligových utkání, tím jeho česká mise skončila.

Ludovic Sylvestre

Přišel z juniorky Barcelony, za první tým Katalánců dokonce odehrál jedno utkání. Angažmá ve Spartě ale vůbec nevyšlo. Po roce a půl odešel na hostování do Plzně a následně do Mladé Boleslavi. Zde se mu dařilo na výbornou a přišlo překvapení, přestup do anglického Blackpoolu, nováčka Premier League. Sparta jeho potenciál nevyužila.

Lazzaro Liuni

Tohle jméno už je pro pamětníky, ale vzpomenete si, opálený hráč s dlouhými černými vlasy. Argentinský fotbalista přišel do Česka v roce 1998. Svojí ligovou kariéru nastartoval v Liberci, kde na sebe upozornil hned při své premiéře, ve které zapsal hattrick. Pod Ještědem strávil čtyři sezóny a stal se oporou klubu. Dvakrát získal ocenění pro nejlepšího cizince české ligy. Logicky po něm sáhla Sparta, jenže na Letné už se mu nedařilo téměř vůbec. Po roce a půl odešel do Itálie, v Česku už poté nikdy nenastoupil. Ve Spartě odehrál 13 zápasů, ve kterých vstřelil 4 branky. Pro porovnání, v Liberci odehrál 70 utkání a vstřelil 30 branek.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz