Hlavní obsah
Sport

Reprezentace na úrovni okresního přeboru. A může být ještě hůř

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Česká fotbalová reprezentace má za sebou ostudný vstup do Ligy národů UEFA. V Gruzii předvedla slabý výkon a po zásluze prohrála.

Článek

Česká fotbalová reprezentace vstoupila do dalšího ročníku Ligy národů UEFA ostudnou porážkou 1:4 v Gruzii. Je to výsledek náhodný? Nikoli.

Druhé vzájemné utkání Česka a Gruzie v roce 2024 skončilo opět neúspěchem naší reprezentace. První vzájemné utkání na evropském šampionátu skončilo nerozhodně 1:1. Poslední utkání, v úvodním duelu Ligy národů, dopadlo pro Česko daleko hůř. Ostudně, neomluvitelně, ale zaslouženě.

Po roční zkoušce v Lize A se národní tým vrátil do Ligy B. V první skupině se kromě Gruzie střetně dále s Ukrajinou a Albánií. Cíl v Lize národů byl návrat mezi elitu do Ligy A, ale po úvodním duelu skupiny bude brán jako úspěch udržení se v Lize B.

Na evropském šampionátu jsme proti Gruzii měli sice více šancí, ale konečný výsledek 1:1 byl málo. Před sobotním duelem byl náš výběr dokonce pasován do role mírného favorita utkání. Gruzínci ale ukázali to, co naší reprezentaci už delší dobu chybí. Udělat pro úspěch své země maximum. Natěšené domácí publikum a bojovný soupeř kontra nudný český výběr dělající školácké chyby.

Kdo je viníkem? Nový trenér Hašek? Ano, ten bohužel navazuje jen na své předchůdce. Hrají hráči bez formy či pravidelní náhradníci. Hráči v aktuální formě buď nenastoupí, anebo nejsou ani nominovaní.

Dále hráči? Ano, bohužel našich hráčů v kvalitních týmech a ligách ubývá. Hráči sice přestupují do zajímavých, zvučných mužstev, ale v nich nenastupují.

Zbývá svaz? Ano. Systémově je většina věcí nastavena již několik let špatně. Neúspěchy se přehlíží, vyřeší se to maximálně výměnou trenéra, a následně je neúspěch zameten pod koberec.

Evropa nám uniká. Poráží nás rázem státy, které jsme v dobách minulých bez komplikací poráželi. Bohužel přišla doba, kdy se obáváme, že máme ve skupině Gruzii či Albánii.

Obrovský progres je právě v Albánii, se kterou se střetneme 11.10. v Praze a 16.11. v Tiraně. Vzpomínáte si ještě na poslední vzájemný duel? Další slabý výkon a ostudná porážka 0:3.

S Ukrajinou, jakožto poslední soupeř ve skupině, jsme se v soutěžním utkání střetli naposledy v roce 2018. Výsledek? Výhra Ukrajiny 1:0. Česká republika napadenou zemi ve velkém podporuje, nyní ji ale musí porazit, jinak už bude zle.

Co by nám pomohlo? To, co dělá silnou Gruzii či Albánii. Pro vítězství udělat maximum, bojovat, i když se nedaří, prostě jak se lidově říká: „Nechat na hřišti srdce.“ To ale u hráčů v českých dresech nevidíme, už dlouhou dobu.

Anketa

Na jakém místě v tabulce první skupiny Ligy B skončí česká reprezentace?
1. místo
7,7 %
2. místo
15,4 %
3. místo
15,4 %
4. místo
61,5 %
Celkem hlasovalo 26 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz