Hlavní obsah
Sport

Viktoriáni na startu evropské tour. Bude opět úspěšná?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

Fotbalovou Viktorii Plzeň čeká úvodní duel ligové fáze Evropské ligy. V úvodním duelu nastoupí na horké půdě německého Frankfurtu.

Článek

Viktoria je opět na začátku. Po úspěšném tažení v minulé sezóně Evropské konferenční ligy, kde se viktoriáni probojovali až do čtvrtfinále, zahájí ve čtvrtek večer tour ligovou fází Evropské ligy.

V minulé sezóně evropských pohárů zanechali výborný dojem. Nad jejich síly byla až ve čtvrtfinále italská Fiorentina. Plzeňáci ale opět ukázali, že se s nimi musí počítat, jak na domácí, tak na evropské scéně.

Přichází o své hvězdy, kdekdo s nimi přestal počítat. Jenže odchody největších hvězd, Staňka a Chorého, klub nepoložily. Nadále patří mezi ligové favority, i když jsou ve stínu pražských S. Svojí sílu chtějí prokázat v evropských pohárech.

Jenže los se s Plzní příliš nemazlil. Pro hráče i diváky se jedná o atraktivní soupeře, pro šanci na postup ale budou muset viktoriáni vynaložit maximální úsilí. Západočeši na sebe ale dokáží v Evropě pravidelně upozorňovat. Tým je schopný potrápit i velké kluby. Nyní přichází ten čas. Parta zkušeného trenéra Miroslava Koubka čeká těžká práce, ale s reálnou možností na postup.

Prvním soupeře bude německý Eintracht Frankfurt, šestý tým uplynulé sezóny Bundesligy. V probíhajícím ročníku má zatím skvělou formu, po čtyřech kolech má na kontě devět bodů, jediné zaváhání přišlo pouze v prvním kole na hřišti Dortmundu.

Co očekávat od vzájemného duelu? Favoritem utkání bude německý klub, ale plzeňští se gólově prosadí. V tomto bude ale zůstanou všechny body v Německu. TIP: Fra - Plz 3:1

O týden později bude soupeřem Plzně na domácím stadionu bulharský Ludogorec. Tohoto soupeře, který získal ve své zemi třináct titulů v řadě, má za sebou pražská Slavia. Ta dokázala v Razgradu zvítězit 2:0 a ukázala tak svému českému sokovi, jak na bulharského mistra.

Co očekávat od vzájemného duelu? Vítězství Viktorie. Pokud Západočeši chtějí postoupit, musí z tohoto utkání vytěžit všechny body. TIP Plz - Lud 2:0

Utkání na horké půdě PAOKu Soluň je na programu 24. října. Řecký klub se neprobojoval do Ligy mistrů, když v kvalifikaci v gólově bohatém dvojutkání nestačit na švédské Malmö. Aktuální lídr řecké ligy by mohl českému zástupci svědčit.

Co očekávat od vzájemného duelu? Plzeňští se nesmí zaleknout řeckého pekla. Atmosféra na stadionu bude určitě skvělá, ale český zástupce ji bude schopen utišit. Bodový zisk z tohoto duelu se jeví jako reálný. TIP: PAOK - Plz 1:1

Náročný přelom na přelomu října a listopadu. Po utkání v Řecku čeká Plzeň Sparta, Slovácko a následně domácí utkání se španělským Real Sociedad. Španělský zástupce nepatří mezi špičku ve své zemi, ale kvalitativní rozdíl by zde měl být. Jenže tento soupeř by Plzni mohl svědčit a svojí aktivitou dokráčet k dalšímu bodovému zisku.

Co očekávat od vzájemného duelu? Španělský klub půjde do utkání v roli favorita, ale pokud plzeňští zvládnou náročný program a vyhnout se jim zranění, překvapí a nad španělským zástupcem zapíší další tři body. TIP: Plz - Real 1:0

Na konci listopadu se Západočeši vydají opět do Německa, tentokrát do Hamburku. Zde na ně ale nebude čekat místní SV, ale Dynamo Kyjev, který v německém přístavním městě našel zázemí.

Co očekávat od vzájemného duelu? Do vzájemného utkání zbývá ještě dva měsíce, dopředu se tedy těžce predikuje. Dynamo má za sebou úspěšnější roky, než začala válka na Ukrajině. Aktuální kádr tvoří téměř ukrajinští hráči. Utkání by mohlo nabídnout ofenzivní podívanou. TIP: Dynamo - Plz 2:3

Předčasný vánoční dárek dostanou v Plzni 12. prosince. Na západ Čech přijede Manchester United. Slavný klub z  Old Trafford nezažívá zrovna nejlepší roky, ale roli favorita by měl splnit. Úspěch pro plzeňské bude alespoň jeden gólový zápis. TIP: Plz - Man 1:2

Prvním soupeřem v novém roce na evropské scéně bude belgický Anderlecht. Čtyřiatřicetinásobný belgický mistr ovládl Belgii naposledy v sezóně 2016/2017, od té doby žádný velký úspěch nezapsal. Výhodou bude domácí prostředí, do ledna ale stále daleko.

Co očekávat od vzájemného duelu? Proti nejúspěšnějšímu belgickému klubu by Plzeň měla znovu bodovat a zapsat do tabulky další důležité body. TIP: Plz - RSCA 2:1

V závěrečném utkání ligové fáze Evropské ligy se Plzeň představí v Baskicku. Na stadionu Athleticu Bilbao nečeká Západočechy nic lehkého, na stadionu pro více než padesát tisíc diváků se rozloučí s ligovou fází a přáním postupu do další fáze.

Co očekávat od vzájemného duelu? Nový formát Evropské ligy zaručí, že se bude o co hrát i v posledním duelu. Favoritem bude španělský zástupce, který tuto roli potvrdí. TIP: Bil - Plz 3:0

Predikce

Viktoria by se v ligové fázi mohla dostat na počet 13 bodů. Tento počet bodů by mohl k postupu do další fáze stačit. Důležité budou domácí utkání s Ludogorcem a Anderlechtem, ve kterém musí viktoriáni zvítězit. Překvapit mohou proti San Sebastianu a na hřišti PAOKu.

Anketa

Postoupí Viktoria Plzeň do další fáze Evropské ligy?
Ano
82,6 %
Ne
17,4 %
Celkem hlasovalo 23 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz