Hlavní obsah

Brzdové třmeny: Včasná profesionální repase zajistí bezpečnost na silnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Studio Pexova

Brzdový třmen

Brzdové třmeny jsou jednou z nejdůležitějších součástí každého automobilu, sloužící pro bezpečnost řidiče i ostatních cestujících. Zajišťují spolehlivé brzdění vozidla, proto je důležité dbát na to, aby byly ve skvělém stavu.

Článek

Brzdové třmeny

Pokud jsou brzdové třmeny ve špatném stavu, může dojít k nedostatečnému brzdění, což může vést k nehodě. Je proto velmi důležité dbát na jejich stav a včas je nechat opravit. K poškození přitom dochází různými vlivy, zejména vlhkostí a posypovou solí. Namísto nákupu nových třmenů se vyplatí repase – jde o opravu prováděnou odborníky, díky čemuž získáte spolehlivé třmeny ve skvělém stavu. Včasná repase vám ušetří starosti a zajistí bezpečnost a spolehlivost vozidla.

Třmen brzdový

Repase třmenů se skládá z několika precizních kroků, díky kterým je dosaženo skvělých výsledků. Nejprve dochází k rozebrání celého třmenu a je vyjmut vnitřní agregát. Odlitek brzdiče je poté otryskán od rzi. Následuje natření odlitku třmenu speciální barvou. Ta slouží jako ochranná vrstva před nepříznivými vnějšími vlivy, třmen brzdový tak lépe odolává. Na závěr je celý vnitřní agregát vyměněn za nový kus a tím je repase třmenu kompletní.

Brzdový třmen

Investovat do repase se vyplatí. Cena je výrazně nižší, přičemž rozdíl nepoznáte. Repasovaný brzdový třmen má totiž srovnatelné vlastnosti s novým modelem. Ať už jde o životnost, vzhled, či funkčnost. Navíc získáte dvouletou záruku pro případ, že by se objevilo zhoršení. Jde o spolehlivé a dostupné řešení. Navíc je velmi rychlé – opravený třmen získáte mnohdy ještě v ten samý den, případně do druhého dne.

Repase brzdových třmenů je důležitou součástí údržby automobilu. Stav třmenů ovlivňuje bezpečnost na silnici, proto byste se měli spolehnout na odborníky, kteří se postarají o precizní repasi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Brzdy

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz