Hlavní obsah
Internet a technologie

Chat bot: Efektivní řešení pro komunikaci se zákazníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Studio Pexova

Chat bot: Efektivní řešení pro komunikaci se zákazníky

Online komunikace na webových stránkách je velmi oblíbená. Jde o jednoduchý způsob, jak mohou zákazníci získat odpovědi na své dotazy. S pomocí chatbota navíc můžete být k dispozici 24/7. Už vám tak neuniknou zajímavé poptávky.

Článek

Živý chat

Online chat nabízí rychlou pomoc pro každého, kdo přišel na webové stránky hledat informace. Může jít o odpověď na dotaz, nabídku služeb, či třeba pomoc s objednávkou. Živý chat mohou zajišťovat operátoři. Někdy však komunikace může váznout, například mimo pracovní dobu. Pro takové případy se vyplatí využít chatbota. Ten totiž dokáže na základní otázky odpovědět během chvilky. Operátoři tak mohou čas využít efektivněji a věnovat se složitějším dotazům, se kterými si robot neporadí.

Chat bot

Online chat by na vašem webu neměl chybět. Jde o oblíbený způsob komunikace, který zákazníci ocení. S využitím chatbota lze nabídnou prozákaznický přístup 24/7, a to bez lidských zdrojů. Ušetříte tak čas, peníze i energii. Chat bot přitom dokáže zodpovědět většinu dotazů. Funguje neustále, pomůže tak zákazníkům i v noci či o víkendu – kdykoli, kdy operátor není k dispozici. Navíc stačí jeden chatbot pro všechny klienty, kteří požádají o pomoc.

Jak nastavit chatbota

S otázkou, jak nastavit chatbota, si nemusíte dělat těžkou hlavu. O všechno se totiž postarají profesionálové. Díky analýze vašeho podnikání navrhnou vhodné řešení a připraví konverzační schéma. Robot tak zvládne odpovídat na nejčastější dotazy, ale může také pomoci s výběrem produktů a služeb, či vyzdvihnout výhody vašeho podnikání. Zároveň jde tak o bohatý marketingový nástroj, díky kterému můžete získat nové zákazníky.

Živý chat je zákazníky žádaný a oblíbený. Není přitom třeba investovat lidské zdroje – chatbot se postará o efektivní komunikaci a ulehčí vám tak práci.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz