Hlavní obsah

Detoxikace těla: Zbavte se toxinů a navraťte organismu rovnováhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Studio Pexova

Do našeho těla se dostává řada různých toxinů – z prostředí, jídla, ale zahrnout lze také emoce, stres a podobně. Jde o faktory, které vytváří v těle nerovnováhu a mnohdy vedou k rozvoji dalších problémů.

Článek

Do našeho těla se dostává řada různých toxinů – z prostředí, jídla, ale zahrnout lze také emoce, stres a podobně. Jde o faktory, které vytváří v těle nerovnováhu a mnohdy vedou k rozvoji dalších problémů. Proto je vhodné zaměřit se na detoxikaci těla.

Detoxikace těla podle MUDr. Jonáše

Detoxikace těla podle MUDr. Jonáše vychází z principů celostní medicíny. Využívá tedy výhradně přírodní a přirozené prostředky k uzdravení. Zároveň je důležité pochopit souvislost mezi jednotlivými tkáněmi v organismu i propojení mezi duševnem a tělesnem. Jde o složité procesy, pokud byste se o svém těle rádi dozvěděli více, nabízí se zajímavé knihy – Lunární kalendář a Orgánové hodiny. Dále pak kniha Sedm barev, která může přispět k harmonizaci těla a duše.

Detoxikace těla

V našem organismu se ukládá mnoho toxinů. Může jít o anorganické toxiny – jedovaté kovy, chemické látky z prostředí, léky, ale i přídatné látky v potravinářství. Dále pak organické toxiny jako jsou bakterie, viry a plísně. Ovšem mezi toxiny lze zařadit také metabolity (rezidua z kravského mléka, rafinovaného cukru a podobně) a hlavně emoce – stres, traumata a další potlačené emoce, které organismu brání ve správném fungování. Proto je detoxikace těla důležitá.

Detoxikace podle Jonáše

Pro odhalení toxinů je využívána takzvaná Vollova metoda. S tou lze detekovat toxiny, zjistit jejich původ a místo, kde se nachází. Na tomto základě lze pak doporučit vhodný terapeutický postup. Detoxikace podle Jonáše zahrnuje kombinaci doplňků stravy, které umožní vyplavení toxinů z těla. Poté už může následovat regenerace organismu a autoregulační procesy.

Různé toxiny často vedou až ke zdravotním potížím. Škodlivé látky náš organismus zatěžují a narušují rovnováhu. Proto je vhodná detoxikace.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz