Hlavní obsah

Finská sauna pro 2 osoby – vyzkoušejte společné saunování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Studio Pexova

Finská sauna pro 2 osoby

Finská sauna se k nám dostala ze severských zemí a během let si získala oblibu i u nás. Saunování nabízí řadu benefitů, a to pro tělo i mysl. Navíc jde o příjemný způsob, jak si dopřát čas ve dvou.

Článek

Perfektní relaxace

Najít si v této hektické době chvilku pro sebe je velmi důležité. Ve finské sauně můžete trávit čas se svým partnerem. Sauna je klidným prostředím, ve kterém se budete cítit jednoduše skvěle. Nechte alespoň na chvilku odplout všechny starosti. Saunování je prospěšné i pro naše tělo – uvolňuje celkové napětí, posiluje imunitní a kardiovaskulární systém, uvolňuje svaly, uvolňuje od bolesti a nabízí řadu dalších zdravotních benefitů. Finská sauna pro 2 osoby přitom nabídne soukromí, kde si můžete užít chvilku jen pro sebe.

Saunování

Na saunování je dobré se připravit. Důležitý je pitný režim – vysoká teplota v sauně vede k odvádění tekutin z těla. Proto byste neměli zapomínat dostatečně pít vodu. Na druhou stranu byste se měli vyhnout alkoholu. Stačí jen odložit oblečení a vydat se do příjemného prostředí sauny. Ideální je, aby pokožka byla čistá – bez krémů, parfému a podobně, tedy po sprše či koupeli.

Dostatek času

Vždy byste si na saunování měli vyhradit dostatek času. Jen tak si můžete naplno vychutnat odpočinek a zrelaxovat. Saunování zpravidla probíhá v několika cyklech – střídá se pobyt v sauně a ochlazení. K tomu může posloužit bazén, ovšem postačí i sprcha. Pobyt v sauně si můžete ještě zpříjemnit vonnými oleji. Stačí pár kapek vaší oblíbené vůně, aby se prostor krásně rozvoněl. Jde o jeden ze způsobů aromaterapie, která je také velmi prospěšná pro organismus i psychiku.

V sauně pro dva máte svůj prostor klidu – dopřejte si relaxaci po náročném dni, či nastartujte svůj den s využitím finské sauny.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz