Hlavní obsah

Matrace 180×200: Velikost dvoulůžka – objevte i další rozměry pro manželskou postel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Studio Pexova

Matrace 180×200

Jedním z nejdůležitějších prvků v ložnici je rozhodně postel. Pokud hledáte to pravé řešení pro manželskou postel, nabízí se klasický rozměr 180×200 centimetrů. Ovšem vybírat můžete i z dalších variant a přizpůsobit tak výběr svým požadavkům.

Článek

Matrace 180×200

Mnoho párů při výběru dvoulůžka volí klasický rozměr matrace 180×200 centimetrů. Není divu, takové lůžko totiž poskytne dostatek prostoru pro oba. Partneři se tak při spánku navzájem neruší převalováním a podobně. Do velké ložnice jde o ideální volbu, případně můžete zvolit i větší matraci. Tu oceníte zejména v případě, že s vámi v posteli přespí i dítě, či případně domácí mazlíček. Nepodceňujte pohodlí při spánku – může ovlivnit jeho kvalitu. Velká matrace je investicí do budoucna.

Matrace 160×200

V některých případech bohužel matrace o šířce 180 centimetrů nepřichází v úvahu. A to zejména v malých ložnicích, kde je nedostatek prostoru. Vměstnat všechen nábytek je často velká výzva, přichází proto kompromisy. Jedním z nich může být o něco menší postel. Matrace 160×200 ušetří místo v ložnici, přesto jde přitom o komfortní řešení pro páry. Poskytne dostatečný prostor a pohodlí při spánku ve dvou.

Matrace 140×200

Jednou z dalších variant je matrace 140×200centimetrů. Tato velikost lůžka je však vhodná spíše jako jednolůžko. Pro dva je totiž poměrně malá a zejména z dlouhodobého hlediska může negativně ovlivnit kvalitu spánku. Jako dvoulůžko může jít o alternativní řešení – například na chatu, do pokoje pro hosty a další příležitostné přespání. Šířka 140 centimetrů poskytne královský prostor pro jednotlivce, kteří mají rádi velké lůžko. Nelze ji však doporučit pro páry.

Výběru matrace byste měli věnovat dostatečnou pozornost. Přímo ovlivní kvalitu vašeho spánku. Prvním parametrem, na který byste se měli zaměřit, jsou právě rozměry.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Matrace

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz