Hlavní obsah

Revize elektroinstalace: Myslete na pravidelné kontroly instalace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Studio Pexova

Revize elektroinstalace

Elektroinstalace je důležitou součástí každého domu. Je přitom důležité, aby fungovala správně. Proto jsou klíčové revize elektroinstalace, které prověřují správný chod a předchází tak nehodám.

Článek

Jde tedy o součást ochrany majetku i zdraví osob.

Pravidelné revize

Revize elektroinstalace je v podstatě kontrola prováděná profesionálem. Jejím cílem je včas odhalit případné nedostatky či poruchy, které mohou být rizikem. Proto byste význam těchto revizí rozhodně neměli podceňovat. Stačí se obrátit na odborníky, kteří pro vás vše zařídí. A to nejen tento typ revizí, ale i řadu dalších. Pokud tedy spravujete větší objekt či svůj dům nebo byt, profesionálové z jedné firmy dokáží zajistit všechny potřebné kontroly elektrozařízení a instalace.

Typy revizí

Revize lze obecně rozdělit do tří kategorií. Jednou z nich jsou periodické revize, tedy ty, které probíhají pravidelně. Základní lhůta je pět let, ovšem může se značně zkrátit například vlivem prostředí. Všechny lhůty a náležitosti revize jsou určeny, nemusíte si tedy dělat těžkou hlavu. Namísto toho se spolehněte na profesionály, kteří za vás pohlídají důležité termíny. Dalšími druhy revizí jsou výchozí a mimořádné. Výchozí revize probíhá u nově zavedené elektroinstalace, mimořádná pak po úpravách a opravách elektroinstalace.

Včasné řešení problémů

Hlavní výhodou, kterou pravidelné revize nabízí, je prevence. Tyto kontroly totiž mohou včas odhalit případný problém. Lze tak předejít úrazům elektrickým proudem či požárům. Pokud je během revize odhalena závada, musí následovat co nejrychlejší oprava. I tu pro vás mohou zajistit odborníci na revize, případně se lze domluvit s jinou oprávněnou firmou. Odstranění závad je vždy potvrzeno v revizní zprávě.

Revize elektroinstalací byste neměli podceňovat. Jde o důležitý krok pro ochranu zdraví i majetku.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Revize

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz