Hlavní obsah

Výroba plastů aneb jak je hlídána kvalita produktů?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Studio Pexova

Možná si budete říkat, že na první pohled není možné rozeznat zmetkové polotovary, které produkuje výroba plastů. To je sice pravda, nicméně specializovaný dodavatel si nemůže dovolit vyrábět zmetky, neboť ty nejsou vhodné pro další zpracování.

Článek

Za více než 25 let na trhu tak výrobce vyvinul komplexní systém hlídání kvality a inovací, díky čemuž je i při vysoké produktivitě práce zachována kvalita polotovarů.

Speciální receptury

Výroba plastů prováděná renomovaným dodavatelem prošla za více než 25 let řadou zásadních inovací, s jejichž pomocí se podařilo vybudovat poměrně významnou konkurenční výhodu. Produkované plastové polotovary jsou vyráběny podle ověřených receptur, které jsou navíc pravidelně aktualizovány dle nejnovějších norem a směrnic. Směsi na plastové desky tak již řadu let obsahují pouze stabilizační aditiva a nenajdete v nich ani stopové množství olova, kadmia, freonu nebo podobných škodlivých látek.

Jak je sledována kvalita?

Vývoj plastových polotovarů slouží nejenom k zefektivnění výrobního procesu a ke zlepšení vlastností plastových desek a tyčí, ale také k vylepšení kontroly kvality. Ta je nepřetržitě monitorována ve všech fázích výrobního procesu, díky čemuž jsou plastové polotovary vhodné také pro kontakt s pitnou vodou. Kromě toho je uplatňována kontrola desek nebo tyčí ve vlastní laboratoři nebo ve spolupráci s externími partnery.

Máte specifické požadavky?

Výroba plastových desek je tak neustále inovován, což umožňuje specializovanému dodavateli stále lépe uspokojovat požadavky jednotlivých klientů. Požadujete-li dodání plastových polotovarů s jedinečnými vlastnostmi, nebojte se obrátit na renomovanou společnost, která je schopna díky vlastní laboratoři vyhovět i těmto přáním. Samozřejmostí je potom vystavení nespecifického atestu podle příslušné DIN normy nebo inspekčního certifikátu.

Pro výrobce plastových desek je kvalita a uspokojení potřeb klienta vždy na prvním místě. Nemusíte se na něj bát obrátit i s méně obvyklými požadavky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz