Hlavní obsah

Výstup na Triglav byl fenomenální

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Studio Pexova

Výstup na Triglav

Triglav, tedy na nejvyšší vrchol, který se nachází v Julských Alpách je podstatně vyšším vrcholem, než představují jeho konkurenti. Výstup na Triglav je z tohoto důvodu skutečná jízda.

Článek

Každý průměrný turista, mezi které se počítám i já a můj manžel, tak tento výstup bez větších obav zvládne. Krása opravdu nádherného regionu Julských Alp je zcela unikátní, a tak se nelze divit tomu, že je tento monument, tedy Triglavský Národní Park zapsán na seznamu UNESCO.

Výstup na Triglav jsme si užili

Výstup na Triglav jsme si opravdu užili, a to naprosto všichni. Zpravidla se na toto dobrodružství vydáváme s partou přátel, se kterými jezdíme na Slovinsko pravidelně v malých skupinkách nadšenců. Velmi často jezdíme buď minibusem anebo si pronajmeme dodávku, ve které nás na místo doveze náš velmi dobrý kamarád a také bývalý profesionální řidič. Celý výstup se dá velmi snadno rozložit na dva celé dny, a tak na místě stačí zařídit pouze dva noclehy. Je to tak neuvěřitelný relax, že na Slovinsko jezdíme v podstatě velmi často vypnout a jen tak si užíváme krás, které nám toto malebné místo nabízí.

Výstup na Triglav je naší pravidelnou zastávkou

Výstup na Triglav i krásný vodopád Peričnik nesmí chybět na seznamu míst, které se pokaždé snažíme stihnout navštívit a trochu se zde také pokochat. Je sice náročné vidět všechny krásy Slovinska během takto krátké doby, ovšem když na místo jedete už poněkolikáté, trochu více se orientujete a umíte si daleko lépe rozložit čas na všechny věci, které chcete vidět na své cestě. Velmi krásné je rovněž údolí Krma, které je k možnosti vidět právě při sestupu. Někdy ovšem volíme také cestu Cez Prag, která nás dovede zpět k autu. Minulý rok jsme na místě dokonce zůstali týden a spali jsme v horské údolní chatě Aljažev dom. Naší srdcovou záležitostí je ovšem noclech v krásné horské chatě Triglavski dom, která se nachází na Kredarici a to přímo pod naším oblíbeným vrcholem Triglavu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz