Hlavní obsah
Umění a zábava

Daniela Pochová a Zrcadla: Historická nahrávka z roku 1991

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Archiv kapely Zrcadla

Daniela Pochová foto z roku 1991 - frontmenka a zpěvačka kapely Zrcadla

Pojďme se ponořit do archivu a poslechnout si unikátní nahrávky „křesťanské“ kapely Zrcadla z léta roku 1991.

Článek

Frontmenkou kapely byla talentovaná Daniela Pochová, která s kapelou koncertovala necelé tři roky, od podzimu 1990 do léta 1993.

Dochované studiové nahrávky z roku 1991, nabízí překvapivě slušnou kvalitu zvuku. Již tehdy se tvorba Daniely Pochové vyznačovala hudební rafinovaností a originalitou, která předčila mnohé křesťanské i sekulární kapely té doby. I dnes si tato hudba jistě najde své posluchače.

Je velká škoda, že tvorba Daniely Pochové se nemohla dále rozvíjet zřejmě kvůli osobním i vnějším tlakům. Její zpěv a skladatelský talent jsou nesporné a skutečně ohromující, a to zvláště když si uvědomíme úroveň tehdejší hudební scény v letech 1990-1993. Talent Daniely Pochové tak vyniká ještě více.

Jsem přesvědčen, že Daniela Pochová díky svému mimořádnému nadání stvořila působivé hudební nahrávky, které by si zasloužily mnohem větší pozornost než pouze článek na blogu. Je smutné, že se tak výjimečně nadané muzikantce a zpěvačce této pozornosti nedostalo.

Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost a poslechněte si historické nahrávky Zrcadel z roku 1991. I vy objevte talent Daniely Pochové. Ponořte se do světa hudby a inspirativního zpěvu nadané zpěvačky.

Tvorba Daniely Pochové a skupiny Zrcadla je skutečně výjimečná a zasloužila by si větší pozornost. Je fascinující, jak muzikálně vyspělé a nápadité jejich skladby byly již v roce 1991, v porovnání s tehdejší křesťanskou i sekulární scénou a nebojím se tvrdit i scénou současnou.

Její talent a nadání jsou nesporné a studiové nahrávky, které s kapelou Zrcadla vytvořila, jsou nadčasové. Její silný a procítěný zpěv v kombinaci s originálními melodiemi a texty zanechává hluboký dojem. Je s podivem, že se o této kapele ví tak málo, a že jejich hudba nezaznamenala větší popularitu. Možná je to tím, že se pohybovali v kruzích, kde nerezonovali a možná „se svou tvorbou tvrdě narazili a byli odmítnuti“, což bych se ani nedivil. Pravdu se už ale nedovíme.

Zde je několik důvodů, proč si myslím, že Daniela Pochová a její kapela Zrcadla by neměli uniknout vaší pozornosti.

1) Hudební kvalita vysoko převyšující tehdejší scénu a dovolím si tvrdit i někdy scénu současnou. Jejich skladby jsou propracované, melodické a plné emocí. Daniela Pochová má krásný a silný hlas, kterým dokáže perfektně vyjádřit emoce písní.

2) Originalita. Skupina Zrcadla se nebála experimentovat a jejich hudba se vymyká běžným křesťanským i sekulárním trendům té doby.

3) Texty písní jsou hluboké a myšlenkově bohaté, dotýkají se důležitých témat.

4) Nadčasovost. I když studiové nahrávky vznikly v roce 1991, hudba kapely Zrcadla zní svěže a aktuálně i dnes. Byť ne tak křišťálově čistě. Ale zvuk i tak je dost dobrý.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz