Hlavní obsah
Umění a zábava

Kteří čeští herci obvykle dostanou roli totálního ňoumy? Znáte je z televizních obrazovek

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto (placená licence)

Jsou talentovaní, sympatičtí a občas zkrátka dostanou roli trouby, který neumí do pěti počítat. Kteří herci mají na takové role zkrátka štěstí?

Článek

Lukáš Langmajer

Ať už to bylo ve filmu Bobule, nebo Vilda v seriálu Slunečná, Lukáše Langmajera divačky milují. Obvykle se ale musí smířit s tím, že není hlavní lamač srdcí, zahraje si někoho, koho převeze hlavní hrdina - a když se poštěstí, alespoň má ve scénáři, že je největší frajer jeho nejlepší kamarád.

Kryštof Hádek

Ani on nebyl ve filmu Bobule zrovna tím, kdo by mohl vybudovat velké impérium - ačkoliv se mu to nakonec skoro povedlo. V seriálu Volha hrál toho, kdo má vše perfektně spočítané, přesto byste ho do Mensy nezařadili. Alespoň podle jeho filmové role. Jaký je ve skutečnosti, to těžko říct. Své soukromí si drží pod pokličkou a ani svou milovanou ženu na veřejnosti neukazuje.

Michal Novotný

I herec Michal Novotný má štěstí na kontroverzní role. Ačkoliv v Ordinaci v růžové zahradě si zahrál dokonce zločince, který se pokusil zabít svého soka v lásce, v Zoo hraje troubu, který si myslí, že se za ním otočí každá sukně. K jeho smůle se mu tohle obvykle nepotvrdí.

Tomáš Klus

I písničkář Tomáš Klus je v Zoo tak trochu za ňoumu. Fotograf Filip Janda své milované Viky Janečkové splní, co jí na očích vidí, ačkoliv ho to občas stojí dobrou pověst v práci. Vždy ji dává na první místo, snaží se, aby byla spokojená a na sebe se neohlíží. Ani v pohádce Tři bratři nepůsobil jako princ, který zachrání celé království, ačkoliv se mu to nakonec přeci jen povedlo.

Tomáš Jeřábek

Za roli v seriálu Volha si zasloužil ocenění, v seriálu Jedna rodina si ale jako Karel, který se po vyhazovu z práce, kdy svému studentovi utrhnul ucho, schovával pod stolem, ze kterého si vytvořil domeček a kreslil tam omalovánky. Nic moc sexy pro takovou krásku jako je Tereza Kostková, přesto hraje jeho manželku věrně a oddaně. Alespoň do dílu, než ji podvede. Pak si vysloužil přímou letenku do bytu své bývalé ženy, kde je teď Kája tak trochu zoufalý…

Ivan Vodochodský

Tu zlou roli by mu občas někdo uvěřil, ale do srdcí českých diváků se spíš zapsal jako báječný kuchař, a teď tak trochu hloupý starosta v seriálu Zoo. Neustále intrikaří, pletichy mu stejně moc nevychází a převezl by ho i Richard Genzer z kuchyně.

Václav Svoboda

Právě s Ivanem Vodochodským si Vaška Svobodu často pletou, a na začátku seriálu Ulice si zahrál Lumíra, který dokonce znásilnil svou ženu Světlanu. Byl zlý a každý se ho bál. Teď se vyloupnul do takového beránka, kterému byste dali pětikorunu a na staré křivdy už diváci rádi zapomněli. Po Lumírovi mu už ale sotva někdo uvěří jinou roli. I když třeba, kdo ví…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz