Hlavní obsah
Lidé a společnost

Frontman Olympicu Petr Janda: Za život měl 500 žen, lásku našel u tehdy osmnáctileté fanynky

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Nextfoto (placená licence)

Když rocker Petr Janda našel tehdy novou lásku, byl přesvědčený, že už se nikdy neožení. Navíc v době seznámení bylo jeho budoucí třetí ženě teprve osmnáct let. A tak vztah přede všemi tajil. Nechtěl maturantce kazit život. Ale osud tomu chtěl jinak.

Článek

Petr Janda rád říká, že prožil tři životy - právě tolik osudových žen mu prošlo ložnicí. Všechny miloval a splnil by jim, co jim na očích viděl. I tak by některé z nich zřejmě řekly, že to s ním vůbec neměly lehké. Lásce ale možná už opravdu rozumí - hledal ji u stovek žen. „Já jsem si to jako mnozí moji kamarádi ale nikdy nepočítal. Nedělal jsem to pro zářezy do pažby, ale protože se mně to prostě moc líbilo,“mluvil o čísle 500. Kdo by se divil, známý rocker, populární kapela… Ženy mu rády padaly k nohám a usilovaly o jeho pozornost.

Divoké mládí

„Manželka Jana se se mnou chtěla rozvést kvůli manekýnám. Měla napsanou žádost o rozvod a mně to bylo fuk,“ vzpomínal Janda po letech na jedno ze svých nejbouřlivějších období. Manželku Janu podváděl roky, ačkoliv o ni vždy mluvil v superlativech a nikdo nepochybuje, že ji miloval. Vzal si také moderátorku Martinu a svoji fanynku Alici. Právě u té někteří zdvihali obočí. Byla o tolik mladší!

Bylo to v červnu 2005, kdy došel Janda k oltáři s tehdy třiadvacetiletou fanynkou Alici Fojtíkovou. Na svatbě bylo zhruba 50 lidí a zpěvák si oblékl oranžovou košili, čímž všechny šokoval. Možná proto si drží trend barevných narozeninových oslav dodnes, které mu Alice připravuje.

Umělé oplodnění se nezdařilo

Jenže procházku růžovým sadem si pro ně život rozhodně nepřipravil. Rozcházeli se snad tisíckrát, a zase dávali dohromady - tolik se milovali. Nejintenzivněji v době, kdy nemohla Alice více jak tři roky otěhotnět, a jako cestu tehdy viděli umělé oplodnění. Ani tak se stále nedařilo.

Pro mladou ženu byl život bez dětí nepředstavitelný, a tak se s mužem svého života dohodla. Když se to nepovede do Vánoc, rozvedou se. Nakonec se zadařilo a žádný konec se nekonal. Fakt, že byla jejich první dcera počata přirozenou cestou, je velmi překvapil. Dnes je z Alice pyšná dvojnásobná maminka a na těžké chvíle snad už jen matně vzpomíná.

Třetího potomka ale společně neplánují. „Kdyby Petrovi bylo tak o deset méně,“ přiznala, že si manželův pokročilý věk už uvědomuje každým dnem. Ten si ale svou mladou manželku nemůže vynachválit a je rád, že vedle ní i mladších dětí neztrácí jiskru a chuť do života. Na žádného „dědka“ se rozhodně necítí.

Těžké chvíle mu daly do života pokoru

Alice si skvěle rozumí i s nevlastní dcerou Martou, ačkoliv ta je ještě o devět let starší. S otcem má Marta skvělý vztah a není výjimkou, že se s ním postaví na jedno pódium. Písně Olympicu miluje a v životě pro ni není muž, kterého by si vážila více. Snad právě proto, že toho spolu tolik prožili. Nejen smrt maminky, ale také bratra, který odešel v roce 2001. Měl nádor na mozku.

Možná právě těžké chvíle ho naučily, že si má rodiny vážit, o své děti pečovat s co největší láskou, dávat jim kupu pozornosti a děkovat za každý den, který s nimi může strávit. Kdo by to byl řekl, že z divokého rockera se jednou stane tak oddaný muž a manžel!

Zdroj: Blesk, iDNES, Deník,

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz