Hlavní obsah
Lidé a společnost

Gottova učitelka lásky Svobodová: Chtěl si ji vzít, ubodali ji na chodbě domu, o který se starala

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Profimedia

Do tajů milostných hrátek mistra Karla Gotta (†80) údajně zasvětila o devět let starší zpěvačka Olga Svobodová (†86). Měla v té době slušně rozjetou kariéru a pravidelně účinkovala v Redutě, kde vystupoval i nadaný Gott. Co se stalo?

Článek

V životě Karla Gotta sehrála významnou úlohu celá řada žen. S některými měl krátký románek, jiné miloval celým srdcem a udržoval s nimi dlouhodobý poměr.

Do této skupiny patřila i Olga Svobodová. Gottovi bylo tehdy devatenáct let, když mu naprosto učarovala. A kdyby jim přál osud, dokonce by si ji vzal.

Byla neuvěřitelně krásná

Ostatně, svou krásou prý uhranula každého muže, který kolem ní jen prošel.„Byla jako cikánka. Havraní vlasy, velká prsa, živočišná. Pro nás mladé kluky ideál krásy!" vzpomínal po letech muzikant Josef Krajník.

„Jednou přišla po vystoupení za Karlem a řekla rozhodně: ´Teď ještě půjdeme ke mně!´“ dodal. A Gotta tehdy ani nenapadlo nesouhlasit, ačkoliv ho svým přímým pozváním tak trochu zaskočila.Prý se snad i poprvé chtěl pomilovat se starší ženou, která bude zkušená a naučí ho vše potřebné.

Chtěl si ji vzít

To se mu také splnilo. Jejich vztah trval rok a Mistr se později nechal slyšet, že kdyby ji nepotkal, jeho vývoj v určitých oblastech by jistě probíhal mnohem pomaleji. Dokonce byla jejich vášeň prý tak silná, že se chtěl Gott ženit, a to klidně tak mladý. K tomu ale nedošlo. Jeho blízký přítel, zesnulý hudební skladatel Eduard Parma, ho přesvědčil, že nemusí hned každou ženu dovést k oltáři. Zda to byl důvod, proč na svatbu nakonec opravdu nedošlo, můžeme dnes už jen spekulovat.

A to otevřelo Gottovi dveře k jiným ženám. Začal si užívat a ochutnávat. Svobodová navzdory velkému talentu skončila tragicky a zahynula rukou jiného. Poté, co propadla alkoholu, se živila jako domovnice. Jednou při umývání schodů pustila do domu partu výrostků, kteří jí pravděpodobně pod vlivem drog ubodali. Některé zdroje hovoří o tom, že to byly dvě ženy a paní Olga se tehdy domnívala, že to jsou studentky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz